23 Червня 2020
Новини

Обшуки в Одеській міськраді: безкоштовні підручники придбали на 13 млн грн

Обшуки в Одеській міськраді: безкоштовні підручники придбали на 13 млн грн
Слідчі ДБР обшукують Одеську міськраду через закупівлю онлайн-підручників, які були у вільному доступі.

Про це інформує пресслужба ДБР.

За попередньою інформацією, 18 червня 2018 року посадовці департаменту економічного розвитку Одеської міськради на підставі неправдивих даних оголосили та провели тендер на закупівлю онлайн-підручників.

За його результатами, з приватним підприємством уклали договір та оплатили послуг з доступу до підручників на суму 13 млн 900 грн.

«Приватним підприємством, яке було визнано переможцем тендеру, був наданий доступ до ресурсу з підручниками, які перебували у вільному доступі на сайті Міністерства освіти України», — йдеться у повідомленні.

2019 року посадові особи внесли неправдиві відомості про ефективність реалізації цієї програми та внесли зміни до Міської цільової програми підтримки інвестиційної діяльності на території міста Одеси на 2019-2021 роки з питань потреби фінансування цих заходів.

Слідчі встановили, що посадовці залучали до участі у проведенні тендерів заздалегідь узгоджених учасників, які забезпечували завищення вартості послуг.

Надалі бюджетні кошти привласнювались шляхом перерахування на рахунки підконтрольних компаній, а далі перевели їх у готівку та розподілили між усіма учасниками схеми.

Зараз слідчі проводять 16 санкціонованих судом обшуків за місцем роботи й мешкання тих, хто може бути причетним до закупівлі підручників.

Досудове розслідування здійснюється за фактом зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 6 років з позбавленням права обіймати певні посади.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: дбр, одеса, гроші, обшуки
В тему

Останні матеріали