19 Червня 2020
Новини

Справи Майдану: «ексберкутівцю» повідомили про підозру

Справи Майдану: «ексберкутівцю» повідомили про підозру
Ексслужбовцю полку міліції особливого призначення «Беркут», який брав участь у подіях 20 лютого 2014 року на вул. Інститутській під час Революції Гідності, повідомили про підозру.

Про це повідомляє пресслужба Офісу генерального прокурора.

«Експравоохоронець підозрюється у перевищенні своєї влади та службових повноважень на виконання явно злочинного наказу керівництва; в участі у вчиненні умисних вбивств та закінчених замахів на вбивство двох і більше осіб способом небезпечним для життя багатьох осіб, вчинених за попередньою змовою групою осіб; у заволодінні вогнепальною зброєю, яка використовувалась під час вчинення злочинів, за попередньою змовою групою осіб шляхом зловживання своїм службовим становищем, з метою уникнення відповідальності; у терористичному акті; у незаконному перешкоджанні проведенню зборів, мітингів, вуличних походів і демонстрацій із застосуванням фізичного насильства», — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що причетність «ексберкутівця» встановили та достатньо обґрунтовали підозру завдяки експертам-балістам Харківського науково-дослідного інституту судових експертиз ім. M.С. Бокаріуса.

У зв’язку із переховуванням підозрюваного від органів досудового розслідування та суду повідомлення про підозру було здійснено у спосіб, передбачений Кримінальним процесуальним кодексом для вручення повідомлень, у разі неможливості безпосереднього вручення в день складання.

«Наразі організовується розшук підозрюваного», — додали в ОГ.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Україна, революція гідності
В тему

Останні матеріали