19 Червня 2020
Новини

Лучан запрошують на «Хроніки чумного року»

Лучан запрошують на «Хроніки чумного року»

У Луцьку 24 червня у Музеї сучасного українського мистецтва Корсаків відбудеться відкриття виставкового проєкту знаного митця Олександра Ройтбурда. Виставка триватиме під назвою «Хроніки чумного року» до 19 липня.

Традиційно початок о 17.00. Вхід вільний з дотриманням карантинних вимог (обов’язкова наявність маски та дистанція).

Мистецтвознавиця Зоя Навроцька каже: «Мистецтво Олександра  Ройтбурда як за силою інтенцій, так і за турбулентністю пошуків – явище особливе й по-справжньому знаменне, а надто для нашого часу суспільних криз, конфліктів, морально-етичних зламів, коли передапокаліптичний темп життя набуває шаленого розмаху…».

До слова, Олександр Анатолійович – не лише один із основних художників «української нової хвилі», але й багато в чому її творець.Твори Ройтбурда найбільш повно серед художників його покоління вписуються в постмодерністську модель мистецтва, з її захопленням цитатами, вільним еклектизмом, поєднанням «високого» і «низького, класичного і популярного»…

Сьогодні твори художника знаходяться Державній Третьяковській галереї у Москві, Державному Російському музеї у Петербурзі, музеї сучасного мистецтва МоМА у Нью-Йорку, DUMA (художньому музеї університету Дьюк в Дерхемі, США), Одеському художньому музеї, PinchukArtCentre в Києві та приватних колекціях.

У 2009-у році картина Ройтбурда з серії «Прощавай, Караваджо!» була куплена на лондонському аукціоні Phillips de Pury & Co за рекордну на той час для українського жиовпису суму – $97 тисяч.

Довідково:

Олександр Анатолійович Ройтбурд народився у 1961 році в Одесі. Закінчив художньо-графічний факультет Одеського педагогічного інституту ім. К.Д. Ушинського.

Захоплення живописом виявилося дуже рано, хоча сам художник з цього приводу жартує: «Я зайнявся мистецтвом, щоб не ходити кожного дня на роботу».З вчителями теж пощастило: перші уроки малювання йому давав легендарний одеський художник Олег Соколов (1919-1990), викладачем в інституті був останній з «бойчукістів» Микола Павлюк (1901-1980).

Створив об’ємний творчий доробок. Мешкає в Одесі.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: луцьк, мистецтво, Волинь
В тему

Останні матеріали