18 Червня 2019
Новини

«Луцько, дух міста»: в Луцьку показали першу вуличну виставу (фото)

«Луцько, дух міста»: в Луцьку показали першу вуличну виставу (фото)

Постановка просто неба у виконанні авангардного луцького театру «Гармидер» зібрала цінителів театрального мистецтва.

У понеділок, 17 червня, Луцьк споглядав досі небачене дійство. Вперше у місті показували масштабну вуличну виставу у реалізації добре знаного містянами театру «Гармидер».

О 19:00 в дворику Волинського коледжу Національного університету харчових технологій, що на вул. Кафедральній, 6, на змонтованих асиметричних театральних підмостках через виставу, натхненнуфольклором та історичними подіями, театрали показували, чим жив і живе древній Лучеськ.

Самі гармидерівці в анонсі свою постановку «#ЛУЦЬКО. Дух міста»  позиціонували, як «захопливе казково-містичне дійство для всієї родини, просякнуте духом історії. Через легенди, бувальщини та історичні факти у виставі твориться призабута атмосфера міста Луцька, що постало між рік і пам’ятає велич князівської доби. Дух Луцька виринає на межі реального і містичного, сакрального і ярмаркового, зворушливого і драматичного. І щораз по перипетіях місто сповнюється спокоєм, гостинністю та миролюбністю, поєднуючи культури, переплітаючи традиції та релігії».

Сценаристом і режисером-постановником спектаклю виступила Руслана Порицька. Виставу створено спільно з Управлінням міжнародного співробітництва та проектної діяльності Луцької міської ради в рамках проекту «Нове життя Старого міста: ревіталізація пам’яток історико-культурної спадщини Луцька та Любліна» спеціально для «Фестивалю легенд» у Любліні.  Підтримка забезпечена в рамках програми транскордонного співробітництва «Польща-Білорусь-Україна 2014–2020».

Відзначимо, що польська прем’єра відбулася кількома днями раніше.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь, суспільство, Фото
В тему