11 Червня 2020
Новини

Скільки українців стали безробітними через карантин

Скільки українців стали безробітними через карантин

В Україні з початку карантину без роботи залишилися 276 тисяч людей.

На сьогодні працевлаштовано 142 тисячі 700 осіб з тих, хто отримав статус безробітного. Про це на прес-конференції заявив прем'єр Денис Шмигаль, - пише УП.

"Зараз дійсно складна ситуація для людей в частині втрати роботи. Мікро і малий бізнес - це ті сфери, де була величезна кількість робочих місць. На сьогоднішній день, за останніми даними, кількість офіційно зареєстрованих безробітних - більше 514 тисяч людей. 

На 12 березня (коли ми ввели карантин) це було 361 тисяча. З початку карантину отримали статус безробітного 276 тисяч людей", - підкреслив прем'єр.

За його словами, на сьогодні працевлаштовано 142 тисячі 700 осіб з тих, хто отримав статус безробітного. 

"Велика кількість створених робочих місць - у сфері "Великого будівництва", ось ці 100 млрд грн на дорожнє будівництво стимулюють створення 23 тисяч робочих місць і ще близько 150 тисяч у супутних галузях", - зазначив прем'єр.

Серед пріоритетів у боротьбі з безробіттям - адаптивний карантин, розвиток малого і середнього бізнесу (програма "Нові гроші" - кредити на розвиток бізнесу, виділять 10 млрд грн гарантій від держави), "регуляторна гільйотина", вдосконалення податкової системи, РРО.

"Зростання цін в "комуналці" не відбулось. Навпаки, уряд працював над тим, щоб ціни на енергоносії, які знижувались, напряму впливали на зниження тарифів", - додав Шмигаль, відповідаючи на питання журналістів.

"Щодо плати за комуналку - на час карантину ми скасували нарахування санкцій. Після карантину, згідно із законом, всі ми маємо платити за компослуги, бо це такий же товар, як і хліб у магазині, за який ми всі платимо", - підкреслив голова уряду.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Україна, безробіття, карантин
В тему

Останні матеріали