10 Червня 2020
Новини

Мали привести, а він сам прийшов: Порошенко з'явився на допит у ДБР

Мали привести, а він сам прийшов: Порошенко з'явився на допит у ДБР

Петро Порошенко прийшов на допит в Державне бюро розслідувань у справі про незаконне переміщення культурних цінностей через державний кордон.

Про це поідомляє NV.

"Я глибоко переконаний, що вони (представники ДБР) повинні зараз сказати: "Вибачте, Петро Олексійович, ми закриваємо цю справу, ми приносимо Вам вибачення, а всі, хто причетний до цього злочину, буду покарані", - сказав Порошенко перед допитом. 

Допит стосується переміщення через кордон України з приховуванням від митного контролю колекції культурних цінностей, яка складається з 43 картин всесвітньо відомих художників.

Як повідомлялося, 26 травня ДБР викликало Петра Порошенка на допит в якості свідка у справі про незаконне переміщення культурних цінностей через державний кордон.

Замість допиту в ДБР Порошенко прийшов в музей Івана Гончара і передав «привіт» слідчим.

У музеї Порошенко відкрив виставку картин зі своєї колекції (саме до цих картин у ДБР є претензії), яка стане загальнодоступною після зняття карантинних обмежень.

Слідом співробітники ДБР увірвалися в музей Івана Гончара і заблокували вхід. За даними музею, слідчі зламали вхідні двері.

В Європейській солідарності назвали «розбійним нападом» дії співробітників ДБР і звинуватили їх у спробі «вкрасти» приватну колекцію картин родини Порошенків, яку виставили в музеї.

Пізніше ДБР викликало Порошенко на два допити 29 травня.

4 червня Печерський районний суд Києва дав дозвіл на примусовий привід Порошенко на допит в ДБР, який повинен відбутися 10 червня.

За даними пресслужби ДБР, мова йде про допит в якості свідка.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: дбр, петро порошенко
В тему