6 Червня 2020
Новини

Адвокати Порошенка подали до суду на Венедиктову

Адвокати Порошенка подали до суду на Венедиктову

Адвокати Петра Порошенка оскаржують в суді бездіяльність генпрокурора Ірини Венедиктової.

Про це повідомив на своїй сторінці в Facebook адвокат Ігор Головань.

Адвокат пояснив, що Офіс генпрокурора досі не відреагував на заяви про кримінальні правопорушення, представлені після проведення Госбюро розслідувань слідчих дій в музеї Гончара, де була виставка картин з сімейної колекції Порошенка.

Головань зазначив, що п'ять заяв про кримінальні правопорушення (зловживання владою і службовим становищем, незаконне проникнення у володіння особи з метою обшуку, службове підроблення, перешкоджання діяльності депутатів, журналістів та адвокатів) Офіс генерального прокурора отримав ще 3 червня..

«Встановлені законом 24 години давно пройшли. Оскаржили бездіяльність генерального прокурора в суді», - пояснив адвокат.

Крім того, за його словами, до суду надіслано заяву про відвід слідчих ГБР, «які здійснювали незаконний обшук, а тепер намагаються блокувати виставку колекції картин, що належить подружжю Порошенків».

Головань також повідомив, що судове засідання щодо розгляду апеляції на постанову Печерського суду про арешт картин в п'ятницю не відбулося, оскільки слідчі не надали суду матеріали справи.

«Тому на додаток до відведення слідчих, щоб захистити працівників Музею Івана Гончара, направили до суду заяву про роз'яснення визначення слідчого судді. Нехай суддя пояснить, чи може музей дозволити відвідувачам побачити заарештовані в результаті незаконного обшуку картини», - написав адвокат.

Як повідомлялося, 26 травня ДБР викликало Петра Порошенка на допит як свідка у справі про незаконне переміщення культурних цінностей через державний кордон.

Замість допиту Порошенко прийшов в музей Івана Гончара, де відкрив виставку картин, які фігурують у провадженні. Співробітники ДБР ввірвалися в музей, зламавши двері.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: петро порошенко, суд
В тему