Запуск потягів в Україні: що заборонять
В українських потягах провідники не пропонуватимуть напої та кондитерські вироби.
Про це інформує пресслужба "Укрзалізниці".
"Наразі у пасажирських вагонах, які прямують до регіонів, де ще не послаблено карантин, реалізовуватиметься 50% місць, тобто в одному купе буде знаходитись не більше двох осіб", - каже в.о. голови "Укрзалізниці" Івана Юрика.
Потяги проходитимуть посилену дезінфекційну обробку перед та після рейсу. Посилили і обробку постільної білизни під час прання".
За словами Юрика, провідники будуть щогодини під час рейсу проводити прибирання: мити санвузли, підлогу в салоні вагона, протирати поручні, дверні ручки, кнопки тощо.
У кожному вагоні також встановлено санітайзер.
Повідомляється, що тимчасово у поїздах не пропонуватимуть напої та кондитерські вироби, а окріп за потреби надаватиметься пасажирам у власний посуд.
Пасажирам також рекомендують якнайменше пересуватися по вагонах.
Для посадки в поїзд пасажири мають вдягти захисну маску і пройти температурний скринінг при вході на вокзал та при посадці до вагона.
Також в "УЗ" збільшили періодичність прибирання та дезінфекції приміщень на вокзалах.
Біля залізничних кас нанесено розмітку для дотримання соціальної дистанції, а диктори вокзалів по гучномовцю нагадуватимуть правила перебування в приміщеннях вокзалів.
Крім того, при вході на вокзали залізничники проводитимуть температурний скринінг усіх відвідувачів.
Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.