28 Травня 2020
Новини

Запуск потягів в Україні: що заборонять

Запуск потягів в Україні: що заборонять

В українських потягах провідники не пропонуватимуть напої та кондитерські вироби.

Про це інформує пресслужба "Укрзалізниці".

"Наразі у пасажирських вагонах, які прямують до регіонів, де ще не послаблено карантин, реалізовуватиметься 50% місць, тобто в одному купе буде знаходитись не більше двох осіб", - каже в.о. голови "Укрзалізниці" Івана Юрика.

Потяги проходитимуть посилену дезінфекційну обробку перед та після рейсу. Посилили і обробку постільної білизни під час прання".

За словами Юрика, провідники будуть щогодини під час рейсу проводити прибирання: мити санвузли, підлогу в салоні вагона, протирати поручні, дверні ручки, кнопки тощо.

У кожному вагоні також встановлено санітайзер.

Повідомляється, що тимчасово у поїздах не пропонуватимуть напої та кондитерські вироби, а окріп за потреби надаватиметься пасажирам у власний посуд.

Пасажирам також рекомендують якнайменше пересуватися по вагонах.

Для посадки в поїзд пасажири мають вдягти захисну маску і пройти температурний скринінг при вході на вокзал та при посадці до вагона.

Також в "УЗ" збільшили періодичність прибирання та дезінфекції приміщень на вокзалах.

Біля залізничних кас нанесено розмітку для дотримання соціальної дистанції, а диктори вокзалів по гучномовцю нагадуватимуть правила перебування в приміщеннях вокзалів.

Крім того, при вході на вокзали залізничники проводитимуть температурний скринінг усіх відвідувачів.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: укрзалізниця, Україна, потяги, карантин
В тему