28 Травня 2020
Новини

У Луцьку врятували око чоловікові: травмувався при роботі з «болгаркою»

У Луцьку врятували око чоловікові: травмувався при роботі з «болгаркою»

У Волинській обласній клінічній лікарні лікарі відділення мікрохірургії ока провели складну операцію, та врятували око чоловікові, що травмувався при роботі з «болгаркою».  Йдеться про проникаючу рогівкову травму ока з внутрішньоочним стороннім тілом.

Про це ВОКЛ: Мікрохірургія ока повідомила у Facebook.

Медики інформують, що пацієнт травмувався при роботі щітковою насадкою на «болгарці» без дотримання правил безпеки.

При огляді виявили проникаюче поранення із металевим стороннім тілом, один кінець якого знаходився в раневому каналі рогівки, а інший заходив у кришталик.

За даними УЗД лікарі з’ясували, що стороннє тіло є досить довгим та проходить в задню камеру ока через весь кришталик. Зір пацієнта на момент поступлення - 0,06 (рахунок пальців з 3 метрів).

Тактику лікування поділили на декілька етапів.

Першим етапом було видалення стороннього тіла із ушиванням рани рогівки. Оскільки стороннє тіло було в рівень з рогівкою і не виступало над її поверхнею достатньо, щоб видалити його, вирішили "подати" його із передньої камери через розширений парацентез. Внутрішньоочним стороннім тілом виявилась дротинка довжиною близько 12 мм.

Другий етап лікування полягав у терапевтичному лікуванні запального процесу та попередженны розвитку інфекційного процесу. Цей етап зайняв декілька днів та підготував око до третього етапу, а саме боротьби із травматичною катарактою та, відповідно, очікуваним покращенням зору.

Третій етап – проведення факоемульсифікаціъ травматичної катаракти із імплантацієї інтраокулярнї лінзи.

«Операція була не легкою, оскільки стороннє тіло повністю пробило як передню так і задню капсулу кришталика, що могло б під час операції спричинити "утоплення" кришталикових мас. Проте все пройшло добре, зір пацієнта на другий день після імплантації кришталика 0.5 (5 рядків) та поступово покращується», - інформують у відділенні мікрохірургії ока.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Волинь, луцьк, лікарня
В тему