26 Травня 2020
Новини

На Волині ОТГ судитиметься через небажання приєднуватися до міста

На Волині ОТГ судитиметься через небажання приєднуватися до міста

У Володимир-Волинському районі одна із громад не має бажання приєднуватися до районного центру.

26-го травня відбулася 45-та сесія Зарічанської ОТГ. Окремим питанням сесії було ознайомлення з урядовим перспективним планом формування територій громад Волинської області, який передбачає Володимир-Волинську ОТГ (з центром у Володимирі-Волинському), до якої входитимуть Зарічанська і Ласківська громади. Про це пише Володимир Медіа.

“На жаль усі моменти, які ми доводили в ОДА стососвно того, що наша громада створена згідно чинного законодавства та має право на існування, не були взяті до уваги. Нас не почуто. Нещодавно була нарада в Асоціації ОТГ, у якій брали участь представники 123-х громад, в тому числі й Зарічанської ОТГ.

Усі ті, кого приєднуватимуть до міст обласного значення без їх згоди, твердо налаштовані відстоювати свою територіальну незалежність”, – наголосив у своєму виступі голова Зарічанської ОТГ Ігор Пальонка.

Ознайомившись із перспективним планом, депутати Зарічанської ОТГ підтримали звернення до обласного адміністративного суду міста Києва про визнання протиправною та скасування Постанови Кабінету Міністрів щодо перспективного плану формування територій громад Волинської області в частині включення до міста Володимир-Волинський Зарічанської ОТГ як таку, що порушує права та інтереси сільської ради.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Волинь, володимир-волинський, отг, суд
В тему

Останні матеріали