Відео

«Княгининівська ОТГ увійде в Луцьку громаду, адже обласний центр має мати великі межі», – Вахович

«Княгининівська ОТГ увійде в Луцьку громаду, адже обласний центр має мати великі межі», – Вахович

Відповідно до перспективного плану формування територій громад Волинської області, який днями затвердив Кабмін, до Луцької територіальної громади, з-поміж інших 10 ОТГ, увійде Княгининівська громада.

Проте мешканці цієї ОТГ проти приєднання до обласного центру Волині. Так, Княгининівська спілка  учасників АТО повідомила про початок флешмобу "Ми самодостатня громада" ("Ми не хочемо до міста", "Ми не хочемо "кормити" Луцьк") та візит в ВОДА 22 травня о 10:00.

Цю резонансну ситуацію прокоментувала у програмі «Відкрита влада. Область» голова обласної ради Ірина Вахович:

«Хочу зауважити, що 2019 рік охарактеризувався перемовинами щодо об’єднань громад на різних рівнях.

Зрозуміло, що ті ОТГ, які були створені, відчули свою фінансову спроможність, достатність власних ресурсів для розвитку. І сьогоднішнє укрупнення призводить до соціальних конфліктів  та супротивів.

На мою думку, у цій ситуації одностайне рішення, яке б задовольняло усіх, неможливе. Якщо говорити про Луцьк, то він має бути великим обласним центром із перспективами розвитку.

Якщо говорити про вчасність цього рішення, то певно, це потрібно було б робити на початку реформи, концентрувати ОТГ на базі великих міст. Відтак цей процес і став таким болючим.

Проте тепер великі фінансово спроможні ОТГ біля обласного центру  будуть формувати з майбутньою Луцькою громадою агломерацію.

Так, я розумію мешканців Княгининівської громади, адже формування ОТГ розпочиналося на добровільних засадах. І гарні субвенції стимулювали цих людей бути господарями на  своїй території.  

Я знаю, що місцеві депутати неодноразово збирали підписи та зверталися зі своїми пропозиціями на  усіх рівнях. Але, звісно,  Кабмін не міг дослухатись до усіх пропозицій, адже вони були дуже різноплановими. При цьому було враховано багато думок з приводу формування громад.

Хочу зауважити, що обласна рада не приймає цього рішення. 

А якщо говорити про область в цілому, то Луцьк, як обласний центр, має мати великі межі та перспективи для розвитку».

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Волинь, Волинська обласна рада, Ірина Вахович, отг
В тему