19 Травня 2020
Новини

Як у Києві працюватиме громадський транспорт: правила

Як у Києві працюватиме громадський транспорт: правила

Мер Києва Віталій Кличко зазначив, що контролювати дотримання правил у наземному громадському транспорті повинна поліція з допомогою працівників муніципальної охорони.

Про це він розповів під час брифінгу 19 травня, - повідомляє obozrevatel.

"І комунальний наземний громадський транспорт, і приватний громадський транспорт, що відновить роботу, зможе перевозити одночасно не більше половини від кількості пасажирів, на яку він розрахований", – підкреслив Кличко.

"Водії та кондуктори зобов'язані носити маску або респіратор, рукавички. В масках повинні бути і пасажири, а також – не нехтувати рукавичками. Усі співробітники компанії-перевізника перед початком роботи зобов'язані пройти термометрію.Особи з температурою вище 37,2 градуси і з симптомами ГРВІ не допускаються до роботи", – додав мер Києва. За його словами, перед кожним рейсом транспорт повинні дезинфікувати.

Він також розповів про тарифи у приватному громадському транспорті Києва, який запрацює після 22 травня. Мер столиці відзначив, що постановою уряду у 2015 році було скасовано державне регулювання тарифів на перевезення пасажирів у автотранспорті загального користування.

"І тарифи маршрутних таксі належать до сфери вільних цін. Їх кожен перевізник формує самостійно. Зважаючи на попит та пропозиції на ринку послуг, вартість пального та інші витрати. На жаль, міська влада не має повноважень погоджувати тарифи автобусних маршрутів, що працюють в режимі маршрутного таксі", – сказав Кличко.

За його словами, перед тим, як підвищити вартість проїзду, перевізники повинні щонайменше за сім робочих днів попередити про наміри, а ще надати всі документи, які обґрунтовують це. Обов’язково зростання цін мають перевірити контролюючі органи.

"Наскільки мені відомо, таких звернень від приватних перевізників до контролюючих органів не було. Я вже заявляв і підкреслю, що в комунальному громадському транспорті підвищувати вартість проїзду місто не планує. А якщо приватні перевізники спробують необґрунтовано, "зі стелі" сформувати нові тарифи, ми будемо звертатися до Антимонопольного комітету", – підсумував мер столиці.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: київ, громадський транспорт, карантин, коронавірус, Надзвичайні події, віталій кличко
В тему

Останні матеріали