18 Травня 2020
Новини

В Україні можна буде зняти готівку з картки в касі магазину – НБУ

В Україні можна буде зняти готівку з картки в касі магазину – НБУ

В Україні для власників банківських карток спрощуються правила отримання готівки – її можна буде отримати просто через каси магазинів. Нові правила Національний банк України (НБУ) вводить вже з 1 серпня 2020.

Про це повідомила пресслужба НБУ.

Йдеться про отримання "живих" грошей у касах торговельних підприємств, а також підприємств сфери громадського харчування та послуг, які застосовують реєстратори розрахункових операцій (РРО).

"Така послуга сприятиме зменшенню тінізації економіки, подальшому розвитку безготівкового сегменту і зростанню фінансової інклюзії громадян у цілому", – вважають у Нацбанку.

Також НБУ дозволив підприємствам разом з паперовими використовувати електронні розрахункові документи та електронні фіскальні звітні чеки. А з 1 липня 2020 року будуть розширені можливості бізнесу за переказами гривневої готівки через фінустанови, які отримали ліцензію НБУ на такі операції.

Усі ці рішення передбачені постановою Нацбанку від 7 травня 2020 року (№ 59), яка набирає чинності з 25 травня 2020 року.

Нагадаємо, з 28 квітня в Україні набрали чинності нові вимоги для здійснення платежів. Банки тепер зобов'язані звітувати про платників і одержувачів коштів, тому почнуть моніторити всі фінансові операції з готівкою, а також грошові перекази в Україні та з-за кордону від 5 тис. гривень. 

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, гроші, банки
В тему