8 Травня 2020
Новини

Дубінський хотів отримати румунське громадянство, - ЗМІ

Дубінський хотів отримати румунське громадянство, - ЗМІ

Екстелеведучий «1+1» та нинішній депутат від «Слуги народу» Олександр Дубінський у 2017 році вирішив отримати румунське громадянство. 

Про це йдеться у розслідуванні журналістів "Слідство.Інфо", які отримали в розпорядження документи, що він подавав відповідну заявку, - пише ТСН.

За даними розслідувачів, Дубінський надав копії закордонних та українського паспортів, свідоцтво про народження, а Національне агентство з питань громадянства Румунії надало йому персональний номер. Також інформацію підтвердило джерело видання, яке має зв’язки у румунському міністерстві юстиції. 

документи дубинського
документи дубинського
Слідство.Інфо

Також зазначається, що чинний нардеп, ймовірно, скористався послугами компанії з Чернівців, яка допомагає отримати громадянство за спрощеною процедурою. Представник фірми розповів журналістам, що румунський паспорт коштуватиме 5-6 тисяч євро. За цю суму посередники "шукають" румунське коріння, що вимагається для надання громадянства.

Зокрема, згідно з законодавством Румунії, для цього потрібно або проживати в країні не менше восьми років, або не менше п’яти років перебувати у шлюбі з громадянином Румунії, а також іспити на знання румунської мови та культури. Є й інший шлях - хтось із предків до третього коліна мав мешкати на території румунської держави й мати румунське громадянство. Проте для компаній, які надають послуги з отримання громадянства, навіть це - необов’язково.

Сам Дубінський у коментарі "Слідству.Інфо" запевнив, що не отримував румунського громадянства.

"У мене немає жодного іншого громадянства, крім українського", - сказав він, проігнорувавши інформацію щодо подання документів на паспорт Румунії. Згодом нардеп публічно заявив, що не має іноземного громадянства, хоч і "має на це право".

Зауважимо, згідно з українським законодавством, громадянин України не може мати інших громадянств. Зокрема, згідно з законом "Про громадянство України", у разі добровільного отримання паспорта іншої держави людина втрачає українське громадянство.

Наразі невідомо, чи отримав зрештою Дубінський румунський паспорт.

Зазначимо, Румунія є членом Євросоюзу, відповідно її паспорт дає можливість вільного ведення бізнесу та пересування в Європі, дешеві кредити, спрощений в’їзд до Сполучених Штатів чи Канади.

Тим часом у Румунії триває масштабне розслідування щодо працівників Національного управління у справах громадянство, яких викрили на схваленні понад 3500 заявок на отримання румунського паспорта від громадян Росії, України, Білорусі та Молдови із порушенням процедури.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: депутати, Україна, Румунія
В тему

Останні матеріали