7 Травня 2020
Новини

В Україні громадський транспорт до 22 травня їздити не буде

В Україні громадський транспорт до 22 травня їздити не буде

В Україні карантин продовжено до 22 травня, відтак до цього часу різких змін у роботі громадського транспорту не буде. І люди зможуть ним користуватися лише після цієї дати.

Про це 1+1 розповів міністр інфраструктури Владислав Криклій.

"Якщо ми говоримо про більш широке коло, яке зможе використовувати громадський транспорт, то це вже після 22 травня. Однак можна зазначити, що буде функціонувати весь транспорт як в Україні, так і не в Україні в рамках нової реальності. Тобто тотальний масочний режим, обов'язковий температурні перевірки у місцях великого скупчення, постійна дезінфекція", - каже він. 

Тобто до 22 травня у Міністерстві інфраструктури змінювати норми щодо транспорту не планують. Ті правила, які зараз діють у містах, продовжують діяти далі. Це обмеження щодо кількості людей, у деяких містах проїзд за перепустками. Складніша ситуація з метрополітенами. У міністерстві інфраструктури не кажуть, коли запрацює метро.

"Доволі важко буде у метро на рівні вагонів контролювати, скільки людей зайшло. Щоб організувати цей процес перевірки і такого важливого необхідного контролю, то це вимагає певного часу і організації. Тому теж на 22 (травня — Ред.) ще точно ніхто не готовий", - каже Криклій. 

Тож точна дата невідома, а є лиши чутки. Наприклад, за інформацією з джерел видання Бабель, в офісі президента метро планують запустити наприкінці червня - на початку липня. У  київському метрополітені також не знають, коли їм дозволять працювати. Єдине, що нам там сказали, що до роботи у будь-якому форматі готові

"Метрополітен достатньо мобільне підприємство, хоч і здається, що у нас така масивна інфраструктура. Ми чекаємо конкретного рішення для того, щоб організувати роботу відповідно до того рішення. Ми утримуємо всю інфраструктуру метро у належному стані, щоб після ухвалення рішення на наступний день уже в передбаченому алгоритмі розпочати роботу", - пояснила речниця Київського метрополітену Наталка Макогон. 

Як повідомлялося, наступний робочий тиждень в Україні розпочнеться із пом'якшення карантину. Знову зможуть працювати деякі види бізнесів. Серед них, адвокати, нотаріуси, перукарні та літні майданчики кафе. Утім, транспорт у містах залишаєтсья обмеженим. Метро поки не планують відкривати, а наземний транспорт у деяких містах буде доступний не всім. 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, громадський транспорт, карантин, коронавірус
В тему