5 Травня 2020
Новини

Тренди карантину: «Онлайн забіг» чи «Віртуальна пробіжка»

Тренди карантину: «Онлайн забіг» чи «Віртуальна пробіжка»

Карантин вніс свої корективи у життя кожного українця: одні змушені були піти на вимушені “канікули”, а хтось залишається працювати, дотримуючись купи заходів захисту від коронавірусу. І якщо перший тиждень чи два більшість раділи позачерговому відпочинку, то вже на завершення другого місяця, більшість мріє повернутися до повсякденного ритму життя. 

В той же час у соціальних мережах рясніє маса пропозицій пройти онлайн навчання чи віртуальну екскурсію світовими музеями, та навіть більше - прийняти участь у віртуальному чи онлайн забігу з бігу. Що таке онлайн забіг з читачами поділилися представники  володимир-волинського бігового клубу “Епікур”.

“Онлайн забіг - це по суті ті ж самі змагання з бігу, але відбувається віддалено і може бути одночасно у різних куточках України. Коли в класичних змаганнях це визначений час, дата та місце старту та фінішу, то в онлайн все простіше. Маршрут обирає бігун самостійно. Найважливіше пробігти дистанцію, на яку зареєструвався спортсмен та надіслати підтвердження пробіжки організаторам, при цьому дотримуватися умов карантину. Для нашого клубу в основному такі звіти відбуваються в мобільному додатку Strava”, - розповіла Оксана Богославець, координатор бігового клубу Володимир-Волинської птахофабрики.

Учасники онлайн забігів розповіли, що на маршрут виходять у масках, намагаються обрати час коли найменше людей знаходиться на вулиці, а самі маршрути обирають подалі від громадських місць та центральних вулиць. Додають любителі пробіжок, що приємним бонусом таких пробіжок є можливість обрати маршрут з гарними краєвидами, пробігтися через квітучі садки, чи полем та на свіжому лісному повітрі. 

“На перший свій онлайн забіг вийшла щоб підтримати колегу. А вже цієї неділі була офіційно зареєстрована на “ІІІ Віртуальний пробіг без вірусів”. Для пробіжки в 10-ть кілометрів вирішила з чоловіком пробігтися до села Поничів. - говорить Юлія Якубська, - Мені особисто подобається бігати подалі від міста, де немає скупчення автівок та людей. Обираю місцевість де є гарні пейзажі”

Враженнями та мотивацією для участі в онлайн забігах поділився Вадим Москалюк: “Для мене це можливість зібратись з думками, а також викладатися під час пробіжки, адже дух змагання всерівно присутній. Хочеться пробігти краще, з гарним часом. І в той же час це хороший спосіб тримати себе у формі!”

Пропозицій взяти участь в онлайн забігах досить багато у соціальних мережах. Варто лише знайти найближчий, зареєструватися на бажану дистанцію та під час пробіжки дотримуватися умов карантину.

Спеціально для наших читачів підібрали кілька найближчих онлайн забігів:

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Фото, спорт, Волинь
В тему