30 Квітня 2020
Новини

У Польщі відновлюють видачу робочих віз українцям

У Польщі відновлюють видачу робочих віз українцям

Спочатку, із 4 травня, видаватимуть лише візи для працевлаштування на сільськогосподарські та садівничі роботи.

Польські консульства в Україні з 4 травня відновлюють видачу робочих віз. Про це повідомляють на урядовому сайті Польщі.
 
Нагадаємо, польські консульства в Україні тимчасово припинили роботу з 16 березня.
 
"Повідомляємо, що з 4 травня консульські установи в Україні відновлюють видачу віз. У початковий період будуть прийматися тільки документи з метою отримання віз для виконання сільськогосподарських і садівничих робіт, а також міжнародних перевезень. У зв'язку з цим від 30 квітня заявники, які мають відповідні підтверджуючі документи про виконання сільськогосподарських і садівничих робіт, а також міжнародних перевезень, можуть зареєструватися для подачі документів на візу в електронній системі e-konsulat", - йдеться в повідомленні.
 
Інші візи поки видаватися не будуть, навіть незважаючи на наявність актуальної реєстрації і всіх необхідних документів.
 
Як пише видання Money.pl, механізм працевлаштування в Польщі під час карантину узгоджений дипвідомством країн.
 
"Вдалося розробити механізм, який дозволяє працівникам з України абсолютно безпечним способом отримати роботу в Польщі. У цій справі досягли угоди консульські служби Польщі в Україні, а також кілька міністерств", - йдеться в повідомленні.
 
Також наголошується, що такий крок є відповіддю на багаторазові заклики польських роботодавців і працівників з України. Оскільки обидві сторони просили про можливість працевлаштування громадян України на сезонних роботах.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Україна, польща, заробітчани
В тему

Останні матеріали