30 Квітня 2020
Новини

Кіоски, фотоательє та майстерні: кому в Луцьку дозволили працювати

Кіоски, фотоательє та майстерні: кому в Луцьку дозволили працювати
Фото ілюстративне

У Луцьку, окрім роботи ярмарків сільськогосподарської продукції, депутати дозволили роботу тимчасових споруд (МАФи, лотки та ін.), в яких здійснюється не заборонена на період карантину підприємницька діяльність.

Про це йшлося 30 квітня під час дистанційного засідання позачергової сесії Луцької міської ради, - пише ІА "Волинські новини".

Луцька міська рада погодила роботу тимчасових споруд: МАФів, кіосків, павільйонів, лотків тощо. Також дозволили працювати будівельним магазинам, фотоательє, майстерням із ремонту одягу і стоматполіклінікам усіх форм власності.

На розгляд депутатів винесли проєкт рішення Про внесення змін до рішення міської ради «Про тимчасове зупинення роботи об’єктів загального користування, розташованих у місті Луцьку та населених пунктах Прилуцького старостинського округу, з метою попередження розповсюдження захворюваності на гостру респіраторну інфекцію, спричинену коронавірусом COVID-19» зі змінами.

Як розповів керівник управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Юрій Кирилюк, зміни передбачають дозвіл працювати будівельним магазинам, фотоательє і майстерням із ремонту одягу, стоматполіклінікам усіх форм власності, які прийматимуть лише пацієнтів із гострим болем.

Усі підприємці, які здійснюватимуть торгівлю, мають вжити необхідні заходи безпеки.

Окрім того, керівники торгівельних місць мають забезпечити за допомогою розмітки, де можливе утворення черг, відстань між відвідувачами не менше 1,5 метра, а також встановлення дезінфекторів. Видавати кожному відвідувачу одноразові рукавички, у разі неможливості забезпечити дезінфектори на вході. Здійснювати регулярне додаткове прибирання та дезінфекцію.

Депутатка Алла Надточій поцікавилася, коли ж буде відкрито салони, зокрема перукарні.

Виконувач повноважень міського голови Григорій Пустовіт зазначив, що у перукарнях, наприклад, наявних найтісніший контакт між клієнтами і надавачами послуг, тож відкриття салонів найближчим часом не заплановано.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: луцьк, Волинь, карантин, Надзвичайні події, коронавірус
В тему

Останні матеріали