30 Квітня 2020
Новини

Чи забезпечена Волинь тест-системами на COVID-19 та де вогнища інфекції

Чи забезпечена Волинь тест-системами на COVID-19 та де вогнища інфекції

На Волині методом ПЛР на виявлення вірусу COVID-19 всього обстежено 1981 особу, в тому числі за останню добу – 94 особи.

На сьогодні  в достатній кількості область забезпечена тест системами німецького та корейського виробництва, а також виробництва Китай.

Про це повідомляє  головний державний санітарний лікар Волині.

«Додатково централізовано з Міністерства охорони здоров’я України отримано 140 наборів реагентів для виявлення коронавірусу COVID-19 (один такий набір розраховано на проведення 100 реакцій) та 400 наборів реагентів для екстракції РНК. Зазначені тест-системи надійшли в  якості гуманітарної допомоги.

За результатами аналізу епідемічної ситуації встановлено, що в області  вдалося уникнути піку захворюваності та значного навантаження на лікувальну мережу. Запроваджені карантинні та додаткові обмежувальні заходи та їх дотримання волинянами,  дали позитивний результат. 

Однак, осередки підвищеної захворюваності спостерігаються на окремих територіях, зокрема у місті Нововолинськ та Старовижівському районі.

Карантин та додаткові обмежувальні протиепідемічні заходи в державі тривають до 11 травня включно. Зважаючи на аналіз епідпроцесу обмежувальні заходи будуть поступово пом’якшуватись. Запроваджується, так званий, адаптивний карантин.

Скоротилась кількість карантинних  контрольно – пропускних пунктів. На даний час,  продовжують функціонувати карантинні  КПП  лише при в’їзді-виїзді на територію міста Нововолинська та Старовижівського району.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Волинь, коронавірус
В тему