23 Квітня 2020
Новини

Волиняни не зможуть відвідувати кладовища до 12 травня

Волиняни не зможуть відвідувати кладовища до 12 травня

На Волині заборонили відвідувати кладовища у післявеликодні поминальні дні.

Про це інформують у пресслужбі Волинської ОДА.

Незважаючи на те, що більшість українців дослухалася до рекомендацій влади та медиків і залишалася вдома на Великодні свята, поліція зафіксувала й порушення. Саме тому українські науковці очікують пік захворюваності орієнтовно на кінець квітня-початок травня.

Розуміючи небезпеку та за погодженням з релігійними організаціями, прийнято рішення заборонити відвідування громадянами України кладовищ, місць окремих поховань у традиційні післяпасхальні (післявеликодні) поминальні дні до 12 травня, крім випадків здійснення поховання померлого, за умови проведення ритуальних обрядів з дотриманням відповідних вимог, а також за участі не більше ніж 10 осіб та забезпечення відстані між присутніми не менше ніж 1,5 метри.

Відповідне розпорядження від 22 квітня 2020 року № 31 підписане за дорученням голови облдержадміністрації Юрія Погуляйка керівником робіт з ліквідації наслідків медико-біологічної надзвичайної ситуації природного характеру регіонального рівня, пов’язаної із поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19) на території Волинської області.

«Слід зазначити, що можливість молитовного згадування померлих родичів і друзів на дев’ятий день після Пасхи не є єдиним днем у році, коли віруючі можуть виконати цей важливий для них обряд. Церковна традиція впродовж року встановлює кілька днів особливого поминання померлих, серед яких – Троїцька поминальна субота напередодні Трійці (6 червня) та Димитрівська поминальна субота напередодні дня Святого Димитрія Солунського (7 листопада).

Уряд країни та місцеві органи влади рекомендують прислухатися до закликів очільників низки релігійних об’єднань та організацій, які свої спеціальні післяпасхальні поминальні служби, зокрема ті, що мають відбутися на територіях цвинтарів та в інших меморіальних місцях, перенесли на найближчу таку нагоду, на 6 червня – Троїцьку поминальну суботу.

У найближчі ж вихідні, так само як і в будь-який інший день, кожен з нас має можливість пом’янути своїх померлих рідних та близьких у молитві, перебуваючи вдома.

Аби уникнути стрімкого збільшення кількості захворювань на коронавірусну хворобу, ми маємо свідомо поводитись у післяпасхальні дні.

Будьмо відповідальні – залишаймося вдома», – закликають в ОДА.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Волинь, кладовище, коронавірус, карантин, Надзвичайні події
В тему