22 Квітня 2020
Новини

Українці зможуть отримувати по дві пенсії

Українці зможуть отримувати по дві пенсії

В Україні Кабмін розробляє механізм, за яким українці зможуть отримувати по дві пенсії. Мова йде про впровадження обов'язкової страхової пенсійної системи, яка буде працювати паралельно з діючою солідарною.

Про це в інтерв'ю РБК розповів прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

"Ми якраз в п'ятницю розмовляли з міністром соцполітики, пані Лазебною, яка є надзвичайно професійною та реальним спеціалістом в цій галузі, багато років над цим працює і була одною з ініціаторів закону про накопичувальну систему. В неї є напрацювання щодо запровадження якраз страхової пенсійної системи в Україні", – розповів Шмигаль.

За словами прем'єра, накопичувальні пенсії виплачуватимуть паралельно з солідарними (ті, що є зараз). "Коли ти виходиш на пенсію, то можна цей бонус відразу зняти, а можна його розтягнути в часі", – пояснив прем'єр.

Варто відзначити, що накопичувальна пенсійна система торкнеться тих українців, який на даний момент продовжують працювати. Після введення обов'язкової страхової системи вони повинні будуть частину своєї зарплати відкладати на "другу" пенсію і при досягненні пенсійного віку зможуть використовуватися ці гроші.

"Але в найближчий перспективі ми зосереджені на бюджетній підтримці пенсіонерів. Вже є комплексна програма, і найближчим часом вона розпочинається, з доплат пенсіонерам, яким 80+, по 500 гривень. Друге - це підтримка пенсіонерів виплатою по 1000 гривень. Третє - це індексація пенсій, яка встановлена законом і це треба зробити. Бо це наш обов'язок – довести пенсії до адекватного рівня", – пояснив прем'єр.

Крім того, в Кабміні розглядають можливість збільшити темпи підвищення мінімальної заробітної плати. Це дозволить вивести частину зарплати з тіні.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, пенсіонери, пенсійний фонд, пенсії, зарплата, економіка, Денис Шмигаль
В тему

Останні матеріали