21 Квітня 2020
Новини

Фотографування, спорт, кулінарія та англійська – чим зайняті люди у Луцьку під час карантину

Фотографування, спорт, кулінарія та англійська – чим зайняті люди у Луцьку  під час карантину

В Україні через карантинні обмеження багато людей опинилося без роботи. Лише невелика кількість українців продовжують працювати у звичному режимі, а хтось виконує роботу онлайн.

А це означає, що у багатьох з’явилося багато вільного часу. Чим зайнятись вдома на карантині, щоб не нудно проводити час, та не витрачати усі дні лише на перегляд серіалів чи гортання стрічки у Facebook?

Про те, що робити вдома під час карантину, розповідають лучани, які відповіли на кілька запитань журналіста  інформаційно-рекламного сайту t1.ua. Питання звучали наступним чином:

  1. Де Ви працювали до карантину, та чи продовжуєте зараз ходити на роботу? Чи вдалося знайти інші джерела прибутку, можливо, працюєте в Інтернеті?
  2. Через карантин з’явилася маса вільного часу. Як його використовуєте? Можливо, опанували нове хобі. Чи нарешті з’явилася можливість більше займатися спортом. Можливо, тепер  проводите більше часу з дітьми, чи нарешті прочитали книгу, яку давно шукали.
  3. Чи виходите під час карантину на вулицю, ходите до друзів, в магазин за продуктами? Робите це за необхідності, чи просто не боїтесь заразитись на коронавірус, дотримуючись усіх рекомендацій? Тобто, ходите лише в масці та рукавичках, дотримуєтесь дистанції?
  4. Чи вважаєте, що коронавірус – це плітки і фейк, який розганяють журналісти?

Добровольця «Азов», досвідченого туриста, волонтера Олексія Кушнєра добре знають у Луцьку, як людину із  активною громадянською позицією. Відтак більше трьох років Олексій є провідником в організації «Nomad», що водить в гори учасників АТО в рамках психологічної реабілітації.

  1. Я як працював, так працював. Єдине, що змінилось, це те, що майже увесь час ми займаємось навчанням та самонавчанням, адже фірма Medison_rent, на якій я працюю, спеціалізується на оренді та встановленні сценічного обладнання. Навчаємось і чекаємо закінчення карантину щоб знову дарувати людям свято.
  2. Вільного часу і дійсно стало більше - вечорами дивимось серіали, на які не було часу, збільшились по часу прогулянки з собаками, яких у нас дві... Спортом як займався, так і займаюсь - бігати поки не заборонили.
  3. Щодо друзів та рідних - відвідую в крайньому випадку, щоб не наразитись/не наразити рідних/друзів на небезпеку захворювання. На вулицю виходжу, гуляю з собаками, ходжу в магазин без остраху. Стараюсь дотримуватись правил, що знизять можливість зараження. Звик до нового ритму досить швидко, мені майже нічого не створює дискомфорту. Хіба, крім відсутності маршрутного та міжобласного сполучення - скучив за подорожами.
  4. Ні, пандемія не є вигадкою, вірус реальний, лякає не його відсутність, а реакція нашої влади на нього - замість зміцнювати медицину і вливати туди кошти, вони будують поліцейську державу...

Кухар лісового ресторану «YAVIR» Богдан, як і інші працівники закладу, наразі перебуває вдома. До слова, «YAVIR» одним із перших виконав розпорядження щодо закриття закладів громадського харчування. Відтак смачнючими стравами Богдана тепер ласує його дружина, яка нещодавно подарувала своєму чоловікові прекрасну донечку Соломію.

  1. Для кухаря на карантині додаткового заробітку точно не має. Тому наразі просто куховарю для рідних.
  2. Так, вільного часу і справді вдосталь. Використовую його, аби навести лад вдома. А ще проводжу багато часу з новонародженою доцею. Дивлюсь наукові передачі,  особливо цікавить космос, історія, фізика тощо.
  3. За час карантину кілька разів їздив на улюблену рибалку, у відлюдні місця. Вважаю, що свіже повітря потрібно і дорослим, і дітям. Тому гуляю по можливості з донечкою, із маскою та медичними рукавицями. Помітив, що мию руки зараз набагато частіше, хоча у кухаря і так завжди руки чисті – ми дотримуємося усіх вимог у ресторані. 
  4. Коронавірус – це не вигадка, тому бережу себе та своїх рідних від цієї хвороби.

Сімейний дитячий весільний фотограф Катерина Арендарчук  вважає  фотографію основною роботою, захопленням і натхненням.

  1. Зараз не працюю, але активно використовую кожну хвилину вимушеного карантину. Так, по грошах, звичайно важкувато, змушена використовувати поки що кредитку.
  2. Оскільки я трудоголік, то трішки радію можливості дещо переключитись в діяльності і нарешті приділити більше часу сім’ї і самоосвіті, саморозвитку. Читаю і дивлюсь відео про фото, про маркетинг, про бізнес. Благо зараз купа корисної інформації у вільному доступі - записалась на онлайн-навчання. Навожу лад в шафах - дивлюсь відео щодо  раціональної організації речей - це дуже вигідно - один раз все організувати, і потім прибирання значно полегшується!
  1. Зайнялась організацією власного фотоархіву, переглядаю, сортую і формую сімейну фотокнигу, щоб потім роздрукувати. Якщо карантин затягнеться,  буду пропонувати таку послугу і іншим.  Фотокниги  - це дійсно крута штука,  гарно, стильно і зручно! На вулицю виїжджаємо на вихідні.  Чоловік по дорозі додому купує необхідні продукти.  Як бонус, шукаю цікаві нові рецепти. Або дещо замовляємо із онлайн доставкою. Дотримуємось всіх правил гігієни - чоловік постійно ходить в масці і в рукавичках, на роботі і на вулиці. На природі ж, вважаю, маски лише шкодять.

Студентка Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки Соломія Николаєвич не тільки гідно навчається, а кілька разів представляла рідний виш за кордоном. А ще Соломія, завдячуючи гарному знанню кількох мов, зокрема, англійської, німецької, польської, навчає діток у приватній школі.

  1. Не зважаючи на карантин, продовжую працюю в приватній мовній школі. Без проблем спілкуємося з моїми учнями в онлайн режимі. Вони в мене величезні розумники!
  2. Маси вільного часу не спостерігаю, бо працюю, як і до карантину. Проте вистачає часу трохи довше поспати.
  3. На вулицю за час карантину виходила лише кілька разів, за необхідності. Рекомендацій дотримуюсь: маю маски та рукавички, в магазинах використовую запропоновані антисептики, вдома дезінфікую телефон та мию руки, коли повертаюся з вулиці.
  4. Коронавірус - не плітки. Це очевидно.

Персональному тренеру в ANT sport health academy Вікторії Каліщук важкувато всидіти вдома, адже вона звикла постійно бути у залі, тренуючись разом зі своїми «мурашками». Так Вікторія називає підопічних дівчат, які обожнюють свого тренера за віру в себе та постійну мотивацію. А ще за власне відображення у дзеркалі, адже за період тренувань дівчатка скинули не один десяток тренувань та навчилися готувати за смачними , але некалорійними рецептами Вікторії.

  1. Під час карантину я не працюю, але продовжую консультувати своїх дівчаток. Треную своїх підопічних в домашніх умовах, безкоштовно надсилаю відео-тренування.
  2. Весь карантинний час проводжу з дітьми. Разом готуємо різні смаколики, разом тренуємося у дворі власного подвір’я.
  3. Дотримуємося всіх рекомендацій, ніде не виходимо.  Продукти доставляють онлайн.
  4. Короновирус, можливо і фейк, ніхто цього не знає,  але перестрахуватись треба.

Луцький лікар-стоматолог-ортопед Сергій Мойсік дуже сподівається, що коронавірус – це фейк, однак готовий до того, що це «справжня проблема».

  1. Зараз наш заклад на карантині, надається лише допомога, якщо у пацієнта гострий біль, групою чергових лікарів. Тому не працюю, але і не шукаю додаткових джерел прибутку.
  2. Займаюсь спортом, повноцінно сплю, читаю книги, переглядаю безкоштовні вебінари, онлайн трансляції по спеціальності, благо зараз багато лікарів безкоштовно діляться досвідом.
  3. Намагаюсь виходити на вулицю за необхідності – в магазин. Ходжу в масці, користуюсь антисептиком, дотримуюсь рекомендацій. Коли дозволяє погода – катаюсь на велосипеді за містом.
  4. На рахунок вірусу я не можу однозначно відповісти, сподіваюсь,що це фейк, але готовий до того, що це справжня проблема.

Для керівника «Європейської школи лідерства та бізнесу» для підлітків, керівника мовного центру  і вчителя англійської мови Слави Ярошевич карантин означає додатковий час, який вона проводить з найріднішими людьми.

  1. Всі заняття - і групові, і індивідуальні, проводимо через ZOOM. Крім того, хочу бути корисною людям в такий час, отож оголосила про набір на безкоштовні групові заняття з англійської мови для дорослих онлайн.  Для підлітків також онлайн проводжу заняття в «Європейській школі лідерства та бізнесу».
  2. Я не особливо відчула масу вільного часу. Між уроками встигаю прибрати, зготувати щось поїсти і власне поїсти, вигуляти собаку тощо. Завжди багато читала - якраз завершила книгу Джона Доера «Міряй важливе OKR: проста ідея зростання вдесятеро». Але за карантин я точно почала більше готувати і особливо пекти. На вихідних граємо у настільні ігри «Фемілі піца», «Імаджинаріум».  Влітку плануємо провести 3 табори для дітей та підлітків.
  3. Виходжу лише вигуляти собаку. В нас самоїд - досить велика порода собаки, а живемо в квартирі. З друзями бачимось онлайн. А взагалі мені подобається проводити цей час вдома з сім‘єю. Більшість людей перед смертю жаліють саме про те, що замало часу провели з близькими людьми, не сказали їм важливих слів. Це чудова можливість будувати стосунки по-новому.
  4. Я не до кінця маю чітку позицію щодо того, чи коронавірус – це велика глобальна змова проти простого людства чи просто ситуація, яка вийшла з-під контролю, але я слухаюсь вказівок влади в межах розумного.

Засновниця бренду декору lata_artme Лара Макарук (Lara Libertad)  на карантині точно не сумує, адже залюбки працює на власному невеликому городі, створює модні елементи декору з бетону, шиє оригінальні еко-сумки та захисні маски.

  1. Мій основний заробіток був закордоном. Тепер невідомо, коли зможу повернутись в чудову сонячну Італію. Чекаю з нетерпінням.
  2. Особливого дискомфорту під час карантину не відчуваю. Заливаю свій бетон, шию маски та еко-сумки, малюю. А своя територія в 10 соток не дає можливості розслаблятися.
  3. Виїжджаємо тільки за продуктами раз в два дні. Вісім «хвостиків» (в нас вісім домашніх тварин) постійно хочуть їсти. А їжу для тварин видають з обмеженням в одні руки. Тому багато не беремо,  знаючи, що таких як ми, є багато. Дотримуємось усіх рекомендацій, носимо маски, рукавички, миємо руки. І знаємо, що це скоріше закінчиться, якщо всі будуть разом робити правильно.
  4. Для «унікальних» людей, які вважають коронавірус фейком і плітками, хочу зазначити, що так вони будуть думати до тих пір, поки хвороба не торкнеться їх персонально. Особисто я, розуміючи, що  у мене та дітей є супутні захворювання, вважаю, що краще перетерпіти карантин. І не наражатиму на небезпеку ні себе, ні  своїх рідних.

Отож, пропонуємо усім мешканцям Волині слідувати прикладу цих свідомих лучан, які дотримуються обмежень, та на час карантину займаються саморозвитком та ще й організовують навчання та тренування для інших. Будьмо здорові! Усім 36,6!!!

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: луцьк, Волинь, карантин, коронавірус
В тему