21 Квітня 2020
Новини

На Тернопільщині Почаїв закривають через коронавірус

На Тернопільщині Почаїв закривають через  коронавірус

На Тернопільщині, у Кременецькому районі, із 10 години 21 квітня закрили на в’їзд і виїзд місто Почаїв.

Про це повідомив заступник голови Кременецької райдержадміністрації Вячеслав Онишкевич.

«Зважаючи на це і на порушення карантинних умов під час Великодніх богослужінь на території Почаєва, на позачерговому засіданні Кременецької районної комісії з надзвичайних ситуацій ухвалено рішення про введення режиму заборони в’їзду-виїзду з міста і в місто Почаїв. Просимо почаївчан повернутись у місто і залишатись вдома. А гостей просимо негайно покинути Почаїв», – наголосив у зверненні заступник голови Кременецької райадміністрації В’ячеслав Онишкевич.

Місцева влада заявила, що через відмову лаври співпрацювати, відстежити всіх інфікованих зараз неможливо

«Населення Почаєва визнано повністю контактним. Настільки велика кількість контактних осіб, що ми вже просто не може порахувати і відстежити. Вчора підтвердили коронавірус у священика парафіяльної церкви. І за нашими даними, з цією церквою контактувало майже все місто», – заявив глава Кременецької районної ради Володимир Стефанський.

Таке рішення ухвалили через зростання захворюваності на COVID-19 в Почаєві та через порушення карантину під час Великодніх богослужінь. За словами заступника, станом на 20 квітня у Почаєві підтвердили 13 випадків інфікування коронавірусом.

Контрольно-пропускні пункти для патрулювання посилять військовослужбовцями Кременецького військового комісаріату, а також рятувальниками, які проводитимуть дезінфекцію і знезараження транспорту.

Також з 21 квітня у Почаєві запроваджують пропускну систему. За перепустками у місто зможе заїхати лише спецтранспорт, який забезпечує життєдіяльність міста.

Нагадаємо, поліція відкрила кримінальну справу через порушення карантину у Почаївській Свято-Успенській лаврі Московського патріархату.

Так, у лаврі під час служби перебувала велика кількість людей, які не дотримувалися соціальної дистанції. Частина з них не використовувала засоби індивідуального захисту.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, тернопіль, коронавірус, карантин
В тему