18 Квітня 2020
Новини

Тестують нові ліки від коронавірусу. Хто їх винайшов?

Тестують нові ліки від коронавірусу. Хто їх винайшов?

У США медики та науковці провели випробування нових ліків від коронавірусу, епідемія якого лютує в світі.

Піддослідним ввели препарат ремдесівір, який раніше використовували для лікування вірусу Ебола. Поки деякі вірусологи заявляють, що поява вакцини від нового коронавірусу у наступному році - це дуже оптимістичний прогноз, вчені по всьому світу намагаються знайти ліки, які можуть полегшити перебіг хвороби, викликаної SARS-CoV-2.

І хоч деякі псевдовчені в Україні рекомендують медикам лікувати пацієнтів c СOVID-19 спиртовою настоянкою на травах, в інших країнах продовжують пошуки дієвих ліків від нового вірусу.

Одним з останніх прикладів став випадок у Чикаго, де місцеві вчені заявили про успішне клінічне випробування нового противірусного препарату.

Точніше, не нового, а оновленого, адже медики повідомили про лікування пацієнтів з COVID-19 за допомогою препарату ремдесівір, — противірусної речовини, яку раніше використовували для боротьби з вірусом Ебола.

За словами фахівця з інфекційних захворювань з Чиказького університету доктора Кетлін Муллан, більшість пацієнтів, які брали участь в клінічних випробуваннях нових ліків, вже виписані.

У випробування взяли участь ті люди з COVID-19, у яких проявлялися важкі респіраторні симптоми і лихоманка. Повідомляється, що таке лікування зайняло менше тижня, і, за словами вчених, тривалість подібної терапії не має перевищувати 10 днів.

Попри те, що зараз немає офіційно затвердженої терапії для лікування COVID-19, яка може викликати пневмонію і привести до летального результату, раніше у Всесвітній організації охорони здоров’я (ВООЗ) заявляли, що ремдесівір «може допомогти в лікуванні коронавірусу».

Виробником цього антивірусного препарату є американська біотехнологічна компанія Gilead Sciences, яка розробила його для експериментального лікування вірусу Ебола.

«Два дослідження, одне на пацієнтах з важкими симптомами та інше на пацієнтах з помірними симптомами, зараз вже проходять, і ми очікуємо їх результатів у квітні», — говорив представник Gilead Sciences.

Нагадаємо, нещодавно вчені з’ясували, що протималярійний препарат гідроксихлорохін, який використовували для лікування COVID-19, не тільки неефективний у боротьбі з новим вірусом, а й має ряд небезпечних побічних ефектів.

Вірусолог Пол Оффіт з Дитячої лікарні в Філадельфії заявив, що гідроксихлорохін може викликати проблеми з серцем, і немає ніяких доказів його успішного застосування для лікування COVID-19.

Хоча раніше президент США Дональд Трамп рекомендував використовувати цей препарат, і говорив, що він «дуже ефективний і нешкідливий».

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: коронавірус, медицина, лікування, Світ
В тему