15 Квітня 2020
Новини

У Луцьку для боротьби зі смородом об’єднають зусилля комунальних служб

У Луцьку для боротьби зі смородом об’єднають зусилля комунальних служб

У Луцьку через незаконний злив нечистот асенізатором серед поля, що належить до Княгининівської ОТГ, з'явився сморід.

Про це на сторінці в Facebook написав перший заступник міського голови Григорій Недопад.

"Кілька років поспіль, із настанням потепління, місто потерпає від неприємних запахів, які шкодять здоров’ю і життю людей, наносять непоправну шкоду екології. Цьогоріч ми об’єднуємо зусилля комунальних служб – відділу екології, КП «Луцькводоканал», Департаменту муніципальної варти та інших для постійного контролю в Луцьку та прилеглих територіях, щоб оперативно виявляти порушників і усувати всі можливі джерела смороду", - йдеться у повідомленні.

Також голів ОТГ закликають до співпраці в цьому напрямку, адже, як зазначають у дописі, часто причиною смороду в Луцьку стають підприємства, що розташовані на територіях сусідніх ОТГ.

"Луцька міська рада має законодавчо обмежений вплив на такі об’єкти. Проблема смороду не менш загрозлива, ніж поширення коронавірусної інфекції. Тому всі питання, пов’язані з появою неприємних запахів, зливом нечистот та іншими джерелами забруднення довкілля будуть розглядатися на засіданнях комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій", - додає Григорій Недопад.

Лучан просять повідомляти про порушення, що можуть спричинити поширення смороду чи шкодять екологічній ситуації в місті, за телефонами гарячої лінії «Групи швидкого реагування» Департаменту муніципальної варти Луцької міської ради 067 00 00 679 та 066 102 1 102, або на гарячу лінію Луцької міської ради 15-80.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: луцьк, Волинь, сморід
В тему