13 Квітня 2020
Новини

Чому Верховна Рада не піде на карантин та не переведе роботу в онлайн

Чому Верховна Рада не піде на карантин та не переведе роботу в онлайн

В Україні після оголошеного через коронавірус карантину чимало українців працюють у віддаленому режимі. Проте нардепи у Верховній Раді продовжують і надалі збиратися в сесійній залі. Не лякає депутатів і те, що у дев'яти народних обранців був виявлений коронавірус. 

Піти на карантин або перевести роботу в онлайн в парламенті не планують. Таку позицію озвучив голова Верховної Ради Дмитро Разумков  - пише 24 канал з посиланням на  пряму трансляцію в програмі "Сніданок з 1+1".

"Станом на сьогодні такої можливості немає [перейти на дистанційне голосування, – прим. 24 каналу]. Ні з юридичної сторони, ні з організаційної, я так думаю. До того ж, майже всі фракції виступили з пропозицією продовжувати роботу Верховної Ради в тому стандартному режимі, до якого ми звикли", – заявив Дмитро Разумков.

Варто відзначити, що нещодавно Разумков розповідав про ідею перенести засідання Ради з сесійної зали. Але від цієї ідеї відмовилися. Все через те, що в регламенті роботи парламенту вказано, що єдине місце проведення засідання – Грушевського, 5 (будівля Верховної Ради України). Тож за винятком сесійної зали, місцем, де можна було б зібрати усіх депутатів разом, не порушуючи регламент – дворик Ради. Але самі депутати відмовилася від такого рішення, адже це передбачало б продовження часу їх роботи через необхідність голосувати руками та здійснювати підрахунок голосів лічильною комісією. 

При цьому Разумков відзначив зміни в графіку роботи Верховної Ради після оголошення карантину в Україні.

"Зараз у нас менше пленарних засідань, більше – комітетських. У деяких народних депутатів більше роботи в регіонах. Особливо у мажоритарників, бо вони також допомагають людям. Однак переходити на якийсь карантин Верховна Рада не збирається", – підсумував спікер парламенту.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Політика, депутати, дмитро разумков, коронавірус
В тему