10 Квітня 2020
Новини

На Миколаївщині тести на коронавірус робили з порушеннями, - обласна СБУ

На Миколаївщині тести на коронавірус робили з порушеннями, - обласна СБУ

У Миколаївській області усім людям з підозрою на кооронавірус потрібно робити аналізи повторно.

Про це начальник обласного управління СБУ Миколаївщини Віталій Герсак заявив на сесії обласної ради у п’ятницю, пише УНІАН.

«За наявними даними, лікарі лікувального профілактичного закладу Миколаївської області проводять відбір біологічного матеріалу в осіб, у яких є підозра на коронавірусну інфекцію, для подальшого проведення лабораторного дослідження на базі Миколаївського лабораторного центру МОЗ України. Одночасно отримана інформація, що медичний персонал зазначених медичних установ допускає грубі порушення при відборі біологічних матеріалів у осіб, у яких є підозра на захворювання коронавірусною інфекцією», – зазначив він.

За його словами, медики використовували нестандартизовані пробірки та неякісну хімічну речовину, яка не відповідає певним нормам і стандартам.

«За наявними даними, зазначена хімічна речовина виробляється в Миколаївському лабораторному центрі МОЗ України. Враховуючи вищезазначене, можна вважати, що всі проведені результати можуть не відповідати дійсності. З урахуванням викладеного, з метою збереження біологічної безпеки України, вважається за доцільне організувати повторну перевірку осіб, у яких є підозра на захворювання коронавірусною інфекцією», – сказав Герсак.

Він звернувся до начальника облзадраву Павла Георгієва щодо результатів уже проведених досліджень, на що той відповів, що поїде разом з обласним інфекціоністом в лабораторний центр, щоб розібратися в цій ситуації.

Нагадаємо, в Україні підтвердили 2203 випадки коронавірусу, померли 69 осіб, одужали 61. При цьому Миколаївська область залишається єдиною, де офіційно не зареєстровано випадки COVID-19.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: миколаїв, коронавірус, Надзвичайні події
В тему

Останні матеріали