9 Квітня 2020
Новини

Як можна підвищити імунітет у домашніх умовах: відомий лікар дав поради

Як можна підвищити імунітет у домашніх умовах: відомий лікар дав поради

Аби зміцнити імунітет для опору вірусних захворюванням, варто правильно харчуватись, мати здоровий сон та фізичні навантаження. Такі прості методи допоможуть організму протистояти  навіть коронавірусу.

Про це розповіла  головний імунолог Національної медичної палати України Олег Назар в інтерв'ю "Фактам".

"По-перше, раджу добре висипатися. Повноцінний сон повинен тривати не менше шести, але не більше восьми годин. У тих, хто недосипає, швидше виробляються гормони, що пригнічують активність імунної системи", – попередив він.

Як підвищити імунітет проти вірусів: лікар дав поради

За словами Назара, в харчування слід включити більше білка – це будівельний матеріал для факторів імунітету: імуноглобулінів, інтерферонів та інших імунних компонентів. Також рекомендується вживати жирну їжу і продукти, багаті клітковиною: овочі, зелень, крупи, хліб із висівками.

Із мікробами, за порадою лікаря, допоможуть впоратися цибуля, часник, всі види гострих перців, лавровий лист. Не завадять і аптечні вітаміни.

Як захиститися від вірусів вдома: лікар дав поради

Назар озвучив і інші рекомендації: "Якщо по центру грудної клітини трохи нижче шиї змастити ефірною олією, то покращиться циркуляція крові. І вилочкова залоза (тимус), розташована в цьому місці, буде активніше виробляти захисні клітини. Але такий же ефект досягається будь-якими фізичними вправами тими, що ми маємо на увазі під поняттям "оздоровча гімнастика". Невелика розминка, зроблена три-чотири рази на день, поліпшить кровообіг і прискорить доставку імунних факторів у потрібне місце. Не треба штангу чи гирі тягати. Зробіть кілька простих вправ, щоб поліпшити кровообіг. У захисних клітин покращиться прохідність до внутрішніх органів, і робота імунної системи посилиться".

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: коронавірус, Україна, імунітет, здоровий спосіб життя
В тему