8 Квітня 2020
Новини

В Україні заборонили купувати електрику з Росії та Білорусі

В Україні заборонили купувати електрику з Росії та Білорусі

Україна вирішила заборонити імпорт електроенергії з Росії та Білорусі.

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг також скасувала результати попередніх аукціонів за 2020 рік. Про це інформує сайт комісії.

Кошти, сплачені за пропускну спроможність, що була розподілена на анульованих аукціонах на 2020 рік, будуть відшкодовані.

За даними Всеукраїнської енергетичної асамблеї, в березні було імпортовано 7,7 мільйона кіловат-годин струму з Білорусі і ще 1,5 мільйона кіловат-годин з Росії. З початку імпортних поставок в липні 2019 року вони коштували Україні понад 1,95 мільярда гривень.

Зазначимо, Росія та Білорусь створюють єдиний енергоринок. Палата представників Національних зборів Білорусі 2 квітня затвердила проєкт закону щодо формування єдиного електроенергетичного ринку Євразійського економічного союзу. Зокрема документ закріплює єдині засоби торгівлі струмом, єдині органи управління ринком Союзу, визначає повноваження Євразійської економічної комісії та закріплює єдиний понятійний апарат. Повний вступ в силу усіх норм та правил заплановано на 2025 рік.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Україна, росія, білорусь, економіка, електроенергія
В тему

Останні матеріали