8 Квітня 2020
Новини

В Україні пенсіонерам почнуть виплачувати по 500 гривень. Кому саме?

В Україні пенсіонерам почнуть виплачувати по 500 гривень. Кому саме?

В Україні із 7 квітня почали виплачувати  пенсіонерам доплати до пенсії у розмірі 500 гривень за квітень. Зауважимо, що доплачуватимуть лише пенсіонерам старше 80 років.

Про це повідомляє Пенсійний фонд України.

Як зазначили в ПФУ, виплата 500 гривень за квітень розпочата тим пенсіонерам, у кого дата виплати по 7 число включно. Інші пенсіонери старше 80 років отримають додаткові кошти у визначену їм дату виплати разом з пенсією за квітень.

Крім того, для громадян старше 80 років, які мають страховий стаж не менше 25 років чоловіки та 20 років жінки, мінімальна пенсійна виплата не може бути меншою, ніж 2600 гривень.

Пенсійним фондом вже проведено відповідні перерахунки для 1 480 тисяч пенсіонерів, які досягли віку 80 років, виготовлено виплатні відомості, які передано банкам та відділенням АТ "Укрпошта".

Відповідна щомісячна компенсаційна виплата буде встановлюватись й іншим пенсіонерам після досягнення ними віку 80 років.

Нагадаємо, Кабінету міністрів України 1 квітня ухвалив постанову № 251 "Деякі питання підвищення пенсійних виплат та надання соціальної підтримки окремим категоріям населення у 2020 році". Відповідно до постанови з 1 квітня 2020 року пенсіонерам, які досягли віку 80 років і старше, до пенсій встановлено щомісячну компенсаційну виплату у розмірі до 500 гривень. Компенсаційну виплату отримуватимуть пенсіонери, у яких пенсія не перевищує 9205 гривень. Водночас, після встановлення такої виплати пенсія не може бути більше зазначеного розміру.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, пенсіонери, пенсійний фонд, пенсії, економіка
В тему