7 Квітня 2020
Новини

Українці попри карантин прийшли до церков на Благовіщення

Українці попри карантин прийшли до церков на Благовіщення

У Житомирі біля Спасо-Преображенського собору зібрались кілька десятків вірян.

Їх причащали на вулиці, повідомляє Житомир.info. Інформацію про порушення карантину в кількох містах України опублікували на 24 каналі.

Поблизу храму чергував поліцейський патруль, людей просили дотримуватись дистанції у два метри. Попри заборону уряду з'являтись в громадських місцях без маски, не всі віряни їх одягнули. Зокрема, мовиться і про священнослужителів. Правоохоронці зазначили, що попередили отців про порушення карантину.

"Ми ще раз пояснили священникам, що в таких умовах заборонено скупчення людей. Священник сказав, що церкви ніхто не закривав. Наші попередили, провели превентивні заходи і попросили, щоб люди надягнули маски та почали дотримуватись дистанції. Поліцейські дочекалися, поки завершиться ця ранкова служба і причастя", – розповіли у патрульній поліції.

Також присутність вірян на богослужінні помітили у Києві. Фото опублікували у фейсбук-спільноті ДТП.kiev.ua. На фото видно, що люди не дотримувались безпечної дистанції.

Біля церкви святого Йосафата у Львові теж зібрались люди. У храм вірян не впускали. Вони намагались дотримуватись дистанції і були у масках. Разом з тим, частина з них стояла у парку – це теж заборонено згідно з рішенням уряду.

Богослужіння під час карантину

  • 25 березня відбулася нарада президента Зеленського із главами церков.
  • Керівники церков висловили розуміння, що богослужіння можна проводити онлайн, у вигляді відеоконференції. На нараді розглянули можливість розміщення патрулів біля храмів та церков.
  • Парафіянам мають роз'яснювати, що збиратися натовпами небезпечно не лише для них самих, а й для здоров’я тих, хто навколо.
  • Раніше уряд заборонив проведення всіх масових, зокрема і релігійних, заходів, крім заходів, необхідних для забезпечення роботи органів державної влади та органів місцевого самоврядування.
  • З 6 квітня уряд обмежив перебування у парках, скверах, лісових зонах, окрім вигулу тварин 1 особою.
  • Також заборонено перебування у громадських місцях без маски чи респіратора.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: житомир, київ, львів, свято, церква, коронавірус, карантин, Надзвичайні події
В тему