6 Квітня 2020
Новини

На Волині визначать місця для обсервації

На Волині визначать місця для обсервації

У Луцьку для обсервації волинян хочуть виділити готелі міста, проте наразі опрацьовують й інші варіанти.

Про це стало відомо під час засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки, інформують на сайті міськради.

На початку наради начальник управління охорони здоров’я Володимир Лотвін проаналізував ситуацію з коронавірусом у Луцьку.

«Два пацієнти з Луцької міської лікарні з діагнозом пневмонія та з підтвердженим тестом на коронавірус були переведені до Волинської обласної інфекційної лікарні. Луцька міська клінічна лікарня – це єдиний в області багатопрофільний ургентний медичний заклад, до якого направлялися всі хворі на пневмонію або з підозрою на цю хворобу. Там пацієнтів дообстежували, а потім, відповідно до показань, направляли до інфекційної лікарні. Відсьогодні усіх таких пацієнтів направлятимуть відразу до інфекційної лікарні або до Волинської обласної лікарні, зокрема до корпусу в Боголюби, який запрацює з середи», - зазначив Володимир Лотвін.

А щодо захворюваності на грип та ГРВІ, за словами Володимира Лотвіна, до сімейних лікарів вихідними днями звернувся 101 лучанин, серед них – 29 дітей. Крім того, як зазначив начальник управління охорони здоров’я, тести методом полімеразної ланцюгової реакції на перевірку коронавірусу будуть безплатними для громадян, за відповідного направлення та забору біоматеріалу.

Перший заступник міського голови Григорій Недопад наголосив, що зараз у Волинському обласному лабораторному центрі перебувають спеціалісти з Міністерства охорони здоров’я, які здійснюють навчання працівників центру. Що стосується тестів на коронавірус, то в Україні їх є 2,5 мільйона, тому з тестами не буде проблем. Найближчим часом очікується ще доставка з Китаю.

Працівники національної поліції продовжують перевіряти, чи дотримуються супермаркети заходів карантину. Перевіряють людей, що повернулися з-за кордону, а таких у Луцьку – 250 осіб.

За добу працівники патрульної поліції склали три адмінпротоколи на трьох осіб, які були без засобів захисту. Крім того, перевіряли й релігійні установи, які не дотримуються вимог карантину.

Вихідними працівники муніципальної варти здійснювали патрулювання міста на предмет дотримання умов карантину. Як повідомила директор департаменту муніципальної варти Юлія Сиротинська, обстежили усі заправки, невеличкі магазини, які знаходяться на території ОТГ.

Обговорили на комісії і питання цін у аптеках та забезпечення їх усіма необхідними медичними засобами для лікування інфекційних хвороб. Деякі аптеки в кілька разів підняли ціни на парацетамол. Маски є за доступними цінами у мережі аптек «Волиньфарм» та «Волиньфармпостач».

Сьогодні усі ЖКП отримали дезінфікуючі розчини, а завтра їх вже втретє отримають ОСББ. До того ж, підприємство «Луцькспецкомунтранс» завтра відновить дезінфекцію вулиць.

«На жаль, кількість людей, які інфікувалися, збільшується. Ми бачимо, що хвороба специфічна і розвивається за своїми правилами. І те, що ми робимо, дає позитивні результати. Особливо варто звернути увагу на тих людей, які приїхали з-за кордону. Ми бачимо – там, де є свідомість громадян, там і дотримуються вимог карантину. І я сподіваюся, що наші зусилля принесуть бажаний результат», - сказав Пустовіт.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: луцьк, Волинь, коронавірус, карантин, Надзвичайні події
В тему