6 Квітня 2020
Новини

На Волині експерти МОЗ перевірять готовність лабораторного центру виявляти коронавірус

На Волині експерти МОЗ перевірять готовність лабораторного центру виявляти коронавірус

Експерти МОЗ перевірять забезпеченість Волинського обласного лабораторного центру.

Про це повідомили 6 квітня під час брифінгу у Волинській облдержадміністрації, - пише ІА "ВолиньPost".

Заступниця голови Волинської ОДА Тетяна Щербак зауважила, що приїхали експерти з молекулярної діагностики. Вони мають на меті проаналізувати реальний стан речей, побачити, чи вистачає наявного обладнання і реагентів. Щербак розповіла, що візит відбувається за сприяння Офісу президента і головного санітарного лікаря України Віктора Ляшка.

«Це світові практики, які зараз діляться своїм досвідом з нашими лаборантами, це провідні експерти МОЗу, провідні вірусологи, практикуючі. Вони оцінюють наші потужності, проводять навчання спеціалістів. Зараз охарактеризують всі необхідні аспекти і приймуть рішення, щоб ми могли швидко і якісно проводити лабораторні аналізи. Якщо в межах цього візиту виявлять, що не вистачає реагентів чи обладнання, то це докуплять і доставлять у лабораторію. Але можу уже зараз сказати, що моніторинг ефективності – на високому рівні. Не всі області можуть в себе це робити», - зауважила заступниця голови Волинської ОДА.

Зауважимо, що тести методом полімеразної ланцюгової реакції (ПЛР) на виявлення COVID-19 з 30 березня роблять у Волинському обласному лабораторному центрі Міністерства охорони здоров’я України. Раніше усі проби аналізів возили до столиці.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: луцьк, Волинь, коронавірус, Надзвичайні події
В тему