4 Квітня 2020
Новини

Помер Іван Вакарчук, батько фронтмена «Океан Ельзи» Святослава Вакарчука

Помер Іван Вакарчук, батько фронтмена «Океан Ельзи» Святослава Вакарчука

В Україні помер український фізик, політик та громадський діяч Іван Вакарчук. На момент смерті йому було 73 роки. Причини смерті поки не повідомляються.

Про це повідомив народний депутат і ексголова Українського інституту національної пам’яті Володимир В’ятрович.

«Велика втрата. Від нас пішов Іван Вакарчук. Велика людина, той, хто вмів змінювати життя на краще. Для мене улюблений ректор alma mater, міністр освіти, з яким мав честь співпрацювати, міняючи цю галузь. Вічна пам’ять», - написав В’ятрович.

Іван Вакарчук – доктор фізико-математичних наук, заслужений діяч науки і техніки України, був міністром освіти і науки України в 2007-2010 роках, багаторічним ректором Львівського національного університету імені Івана Франка. У 2007 році отримав звання Героя України. Іван Вакарчук – батько народного депутата, лідера партії «Голос», фронтмена рок-гурту «Океан Ельзи» Святослава Вакарчука.

Дякую тобі, тато...

На сумну звістку вже відреагував його син, відомий музикант та політик Святослав Вакарчук.

Він написав про смерть батька на своїй фейсбук-сторінці. У своєму дописі Святослав Вакарчук назвав тата найближчим другом, справжнім патріотом, вчителем та видатним вченим.

«Сьогодні не стало мого найближчого друга... Людини, яка відчувала, розуміла, і знала мене краще ніж будь-хто на цій Землі. Не стало люблячого чоловіка і батька, і дідуся... Людини, що створила міцну і люблячу сім’ю. Не стало справжнього патріота...»  – написав Святослав Вакарчук.

Він додав, що його батько був закоханим у науку і був вірний їй до останнього подиху. Вакарчук-молодший зауважив, що його тато був справжнім вчителем, адже зумів навчити і виховати тисячі інших людей.

"Дякую тобі, тато... люблю тебе, і завжди буду любити..." – написав Святослав Вакарчук.

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, смерть, святослав вакарчук
В тему