4 Квітня 2020
Новини

Скільки разів на тиждень дозволено українцям виходити з дому

Скільки разів на тиждень дозволено українцям виходити з дому

За словами головного санітарного лікаря Віктора Ляшка, українцям варто виходити з дому, де вони перебувають на самоізоляції, усього двічі на тиждень.

Саме стільки часу потрібно, аби поповнити запаси предметів першої необхідності. Про такі заходи по боротьбі з поширенням коронавірусу  Ляшко оголосив на суботньому брифінгу - пише РБК-Україна

При цьому людям, які лікуються від COVID-19 вдома, буде заборонено виходити з дому.

"Щодо людей, які є хворими й будуть проходити амбулаторне лікування, наше прохання взагалі не виходити, тому що це буде контролюватися і жорстко контролюватися. Ми зробимо все можливе, щоб люди, які лікуються вдома, отримували лікарські препарати, а також харчування... А люди, які знаходяться в самоізоляції, не частіше ніж два рази в тиждень можуть залишити місце для поповнення запасів предметів першої необхідності", - сказав Ляшко.

За його словами, при більших жорстких обмежувальних заходах можливе проходження піку захворюваності вже 14-15 квітня.

"Якщо ми не будемо вживати більш жорстких обмежувальних карантинних заходів, то ми можемо очікувати пік захворюваності вже починаючи з 14-15 квітня. Це може привести до великого масового надходження важких хворих до заходів охорони здоров'я і великої кількості негативних наслідків, в тому числі летальним", - резюмував Ляшко.

Нагадаємо, з 6 квітня в Україні посилюють карантинні заходи. Зокрема, людина повинна буде мати при собі документи, а також заборонені прогулянки по вулиці більш ніж двох осіб.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, коронавірус, карантин
В тему