3 Квітня 2020
Новини

Коли в Україні буде пік коронавірусу

Коли в Україні буде пік коронавірусу

В Україні найближчим часом прогнозують досягнення коронавірусного піку.

Тому зараз МОЗ старається діяти превентивно та пропонує уряду ввести більш жорсткі карантинні заходи. Про це під час брифінгу розповів заступник глави МОЗ, головний санітарний лікар України Віктор Ляшко.

Ми будемо пропонувати і пропонуємо більш жорсткий карантин. Ми й надалі будемо обмежувати мобільність людей для того, щоб планово і без великих навантажень пройти пікове зростання хворих на коронавірус. Ми реально і детально вивчаємо ситуацію, яка відбувається у країнах Євросоюзу. Ми прогнозуємо, що найближчим часом нас очікує пікове зростання коронавірусної хвороби на території України, – наголосив він.

Водночас, Ляшко додав, що сил одних лише державних органів не вистачить, люди повинні самі дотримуватися самоорганізації.

За підрахунками МОЗ, за допомогою введення додаткових заходів щодо ізоляції та обмеження мобільності Україна зможе значно зменшити кількість критичних випадків і летальних наслідків, спричинених COVID-19.

Нагадаємо, 3 квітня в Україні зафіксували 942 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 23 летальних, 19 пацієнтів одужало.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Україна, коронавірус, Надзвичайні події
В тему