24 Березня 2020
Новини

На Волині за два місяці пневмонія забрала життя понад 30 людей

На Волині за два місяці пневмонія забрала життя понад 30 людей

За два перших місяці поточного року на Волині від пневмонії померла 31 людина.

Про це повідомили в обласному управлінні охорони здоров’я у відповідь на запит журналіста інтернет-видання «Перший».

«Чинним законодавством не передбачено збір та звітність щодо померлих від пневмонії у закладах охорони здоров’я», - йдеться у листі, підписаному заступником начальника управління Валерієм Руцьким.

Водночас в управлінні повідомляють, що на виконання нового розпорядження Міністерства охорони здоров’я почали збирати інформацію про кількість померлих від пневмонії з січня 2020 року.

Так, за січень-лютий від цієї недуги на Волині померла 31 людина. Зауважимо, пневммонія може бути наслідком не лише коронавірусу, а й грипу та інших вірусних, бактеріальних захворювань.

У понеділок, 23 березня, під час брифінгу начальник обласного управління охорони здоров’я Ігор Ващенюк повідомляв, що на Волині немає збільшення кількості смертей від пневмонії у порівнянні з попередніми роками.

«Кажуть, що поки не було випадків коронавірусу, бо не було тест-систем. В цьому є частка правди. Але ми бачимо середньорічну статистику (смертей від пневмоній, - ред.) і наші цьогорічні показники не вибиваються з загальних показників за останні, принаймні, 5 років. Тому епідемії в таких масштабах, як є в Італії чи Іспанії, я впевнений, ще немає», - сказав Ігор Ващенюк.

«Чи є коронавірус в області, в Україні? Очевидно, що є. Ми не відірвані від системи. Але, якщо ми виконаємо всі заходи, які приймає держава, вистачить і дихальних апаратів, і місць в лікарнях», - повідомив посадовець.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Волинь, медицина, смерть
В тему