23 Березня 2020
Новини

Зеленський попросив у МВФ понад 10 млрд доларів на боротьбу з коронавірусом

Зеленський попросив у МВФ понад 10 млрд доларів на боротьбу з коронавірусом

Президент Володимир Зеленський попросив у Міжнародного валютного фонду вдвічі збільшити суму підтримки України, яка раніше пропонувалася на рівні 5,5 млрд доларів.

Про це під час повідомила заступник глави Офісу президента України Юлія Ковалів, - пише Сьогодні.

"Вчора президент обговорив з директором-розпорядником Фонду збільшення програми співпраці, збільшення суттєве, не буду називати цифри, але фактично в два рази. Ми також обговорюємо напрямок всіх грошей траншу в бюджет, тому що ми бачимо, що резерви Нацбанку є достатніми ", – сказала вона.

Падіння валового внутрішнього продукту України за підсумками 2020 року за оптимістичного сценарію розвитку ситуації з коронавірусів складе близько 5%. Тільки на боротьбу з коронавірусом потрібно 3,5-4 млрд доларів, які планують попросити у зовнішніх кредиторів.

Нагадаємо, під час всеукраїнського карантину, викликаного пандемією коронавируса, розширення дефіциту державного бюджету з 2% до 3-5%, є прийнятним за умови підтримки від міжнародних донорів.

МВФ готовий виділити 50 млрд доларів в екстреному порядку для підтримки найменш благополучних країн, що розвиваються в боротьбі зі спалахом захворювання, викликаного новим коронавірусом.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: україна, мвф, володимир зеленський
В тему

Останні матеріали