23 Березня 2020
Новини

В Ухані вакцину проти коронавірусу випробовують на добровольцях

В Ухані вакцину проти коронавірусу випробовують на добровольцях

108 добровольців з Уханя стали добровольцями для випробовування вакцини від COVID-19, яку розробили в Китаї вчені та військові.

Випробування нової вакцини розпочалися 19 березня — через 4 дні після того, як фармацевтична компанія CanSino Biologics отримала дозвіл від уряду Китаю, повідомляє South Morning Post із посиланням на реєстр клінічних випробувань, добровольцям, яким зробили ін’єкції, від 18 до 60 років.

Усіх їх розділили на три групи по 36 людей, кожній з яких ввели низьку, середню або високу дозу вакцини.

Науковий співробітник Китайської інженерної академії Ван Цзюньчжи стверджує, що учасники випробування проведуть найближчі 14 днів у карантині під медичним доглядом.

Також він вважає, що доклінічні випробування мають закінчитися до наступного місяця. Водночас Рай Хол, професор вірусології в університеті Квінсленда в Австралії сказав, що навіть якби тестування проходили в прискореному режимі, для того, щоб вакцина була готова до розповсюдження, має пройти щонайменше рік.

Деякі із добровольців розповідають у соцмережах про свої враження. 

“Я була доволі наївною та безстрашною, коли підписалася на це. За день після реєстрації мені повідомили, що я отримаю вакцину”, — повідомила користувачка китайської платформи Weibo під ніком Сяо Мі.

Вона повідомила, що найстрашніше було читати про ймовірні побічні ефекти після самого уколу. Однак, попри страх, вона розуміла, що виконує важливу місію і це допомагає їй вірити в те, що вона зможе все винести. Також жінка розповіла, що у деяких членів її групи піднялася температура та виникла діарея.

За словами Сяо, одними з перших перших вакцину отримали генерал-майор та голова суду Чень Вей та його дружина Ван Фен, яка нещодавно вилікувалася від COVID-19.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: китай, коронавірус, вакцинація
В тему