20 Березня 2020
Новини

Вихователів луцьких дитсадків під час карантину відправляють у відпустки

Вихователів луцьких дитсадків під час карантину відправляють у відпустки

У Луцьку педагоги дитсадка стверджують, що їх змушують йти у відпустки.

Інформацію про те, що луцькі вихователі на час карантину пішли на 14-денну оплачувану відпустку й отримають матеріальну допомогу на оздоровлення, підтвердила директорка одного з садків Ніна Матвіюк, - пише ІА ВолиньPost.

Нині понад 5 тисяч освітян Луцька працюють з дітьми дистанційно, каже начальниця міського відділу освіти Зіновія Лещенко.

Директорка ДНЗ №5 Ніна Матвіюк каже, що 36 працівників садочка, які не виходять на роботу, пішли у чергову відпустку, двоє – у відпустку за власний рахунок.

"Вихователі в цьому році мають відпустку 56 днів і на період карантину на 14 днів взяли відпустки з виплатою матеріальної допомоги на оздоровлення", - каже Ніна Матвіюк.

Директор шокли №1 Андрій Киця каже, що 1150 учнів та 80 педагогів навчальний заклад не відвідують. Роботу вчителі виконують дистанційно. Шкільна медсестра Юлія Міщук розповіла: ті, хто забезпечує функціонування приміщення школи, проводять щоденний скринінг температури тіла, користуються дезрозчинами.

Директор Луцької спеціалізованої школи № 1 Андрій Киця: "Є речі які працюють в штатному режимі. Оператори котельні працюють, вони не перетинаються між собою, по одному чергують. Нічні охоронці, двірник, працює техперсонал у гнучкому режимі. Тут підтримується чистота, вологе прибирання дезинфікуючими розчинами."

Начальниця відділу освіти Зіновія Лещенко каже, що у всіх освітніх закладах міста, крім дитсадків, організовано дистанційне навчання різних форм.

"Це – вайбер-групи, індивідуальні консультації по телефону, це сайти шкіл, це електронні кабінети учнівські, які мають окремі школи, це спілкування по скайпу, відео-уроки. Які би форми не пропонували вчителі, я дуже прошу батьків правильно на це реагувати. Багато нарікань, що вчителі задають параграфи, учням приходиться самостійно опрацьовувати. Такі зараз умови", - розповідає Зіновія Лещенко.

На запитання – чи зобов’язали педагогів-дошкільників примусово писати заяви на відпустки освітянка прокоментувала так: "Вам гарантію даю, що відправляти працівників у відпустки за власний рахунок не давали".

Листом Міністерства освіти та науки від 17 березня цього року, передбачено, не допускати примусового відправлення працівників освіти у відпустки, без збереження заробітної плати, на період зупинення навчального процесу та зберігати за працівниками середній заробіток за час простою. Про це розповіла кореспондентам Суспільного адвокатка Юлія Спас.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Волинь, луцьк, дитсадок, карантин
В тему

Останні матеріали