11 Березня 2020
Новини

Карантин у Луцьку: назвали остаточну дату

Карантин у Луцьку: назвали остаточну дату

З 12 березня у луцьких школах і дитсадках буде карантин.

Про це у коментарі ІА "ВолиньPost" розповів виконувач повноважень Луцького міського голови Григорій Пустовіт.

Зауважимо, що увечері на сайті Міністерства освіти і науки України з’явилася інформація про припинення навчального процесу від завтра, 12 березня, на три тижні відповідно до рішення уряду. Оприлюднили також лист Міністерства освіти і науки з докладними рекомендаціями для керівників закладів та управлінців. У повідомленні МОН зауважують, що під час карантину учням та студентам забороняється відвідувати заклади освіти.

Нагадаємо, уряд заявив про введення карантину в навчальних закладах строком на три тижні, а також запропонував ввести обмеження на проведення масових заходів, у яких запланована участь 200 та більше осіб. Але це не стосується заходів державної необхідності. Проведення спортивних заходів можливе з дозволу міжнародних організацій, без глядачів.

Також, виділять 100 мільйонів гривень на першочергову закупівлю засобів індивідуального захисту для поточних потреб міністерств, відомств та служб, а також для поповнення держрезерву. Одночасно, задля виконання цього рішення до 1 червня заборонити експорт товарів протиепідеміологічного призначення, щоб гарантувати забезпечення необхідними засобами захисту населення.

Крім того, прийняли рішення закупити інфрачервоне обладнання для проведення скринінгу на відстані в міжнародному аеропорті «Бориспіль».

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: луцьк, Волинь, школа, карантин
В тему