11 Березня 2020
Новини

Весною наша шкіра найбільш вразлива

Весною наша шкіра найбільш вразлива

Чутливість шкіри – це її особливість. І незалежно від типу – суха, нормальна, жирна чи комбінована – ваша шкіра може бути чутливою і потребувати спеціального делікатного догляду.

Що впливає на чутливість?

Щодня наша шкіра стикається зі шкідливим впливом зовнішнього середовища: сухе повітря в опалюваних приміщеннях, неякісна протічна вода, сильний вітер та мороз, надто агресивна дія ультрафіолетового випромінювання, забруднення, стрес… Усі ці фактори негативно впливають на епідермальний захисний бар’єр, у результаті чого шкіра стає чутливою та схильною до втрати вологи.

Крім цього, з віком здатність шкіри утримувати вологу та забезпечувати гідратацію погіршується. У результаті ми відчуваємо сухість, стягнутість, можуть з’являтися лущення та почервоніння.

Які засоби слід використовувати?

Щоб якісно доглядати чутливу шкіру та покращити її стан, слід дотримуватися правил щоденного догляду: очищення, тонізації, зволоження та живлення.

  • Очищення

Використовуйте делікатне та ніжне очищення шкіри двічі: перед нанесенням косметичних засобів та ввечері для видалення забруднень, що накопичилися упродовж дня. Замініть агресивні гелі та пінки, які містять пави і сушать шкіру обличчя, на більш м'які кремові засоби. Для жирної та комбінованої – користуйтесь засобами на пінній або гелевій основі без сульфатів, щоб не порушити природний рівень Ph шкіри. Також можна використовувати міцелярні розчини, але завершити процедуру очищення необхідно розпиленням термальної води, щоб заспокоїти шкіру, або нанесенням тоніка, щоб освіжити та повернути шкірі фізіологічний рівень Ph.

Із вітчизняних засобів для делікатного очищення добре зарекомендували себе міцелярний гель та тонік із серії «STOP CUPEROZ».

  • Основний догляд

Вибір засобів основного догляду залежить від типу та потреби шкіри. Для збереження еластичності та пружності наносьте засоби по масажних лініях.

Зволоження відновлює та підтримує баланс вологи у шкірі, усуває відчуття стягнутості, дискомфорту.

Для зволоження я віддаю перевагу засобам із вмістом гіалуронової кислоти, які стимулюють синтез колагену та еластину, активізують захисні властивості шкіри, оберігають від агресивного впливу сонячного випромінювання і вільних радикалів, покращують мікрорельєф та відтінок шкіри, а також захищають від появи передчасних мімічних зморшок. При цьому слід брати до уваги тип вашої шкіри. Для нормальної та комбінованої підбирайте засоби із легкою або крем-гелевою текстурою.

Живлення компенсує рівень ліпідів в епідермісі, захищає шкіру від впливу агресивних факторів середовища, запобігає передчасному старінню.

Догляд за проблемною шкірою усуває запальні елементи, розблоковує закупорені пори, зменшує прояв жирного блиску, вирівнює тон.

Для корекції недоліків жирної та комбінованої шкіри я рекомендую новинки із серії «STOP démodéx» – крем і маску 9 в 1 PUREDERM, які мають протизапальну, антибактеріальну та кератолітичну дію.

Антивіковий догляд розгладжує зморшки, відновлює пружність шкіри, вирівнює тон обличчя.

Догляд за шкірою навколо очей

Шкіра навколо очей найбільш чутлива, делікатна, схильна до передчасного старіння, тому потребує особливого догляду. Щоденне застосування вранці та ввечері засобів для контуру очей допомагає зберегти молодість та красу надовго.

І для додаткового догляду – маска

Інтенсивно впливає на шкіру залежно від типу та призначення маски. Застосовується декілька разів на тиждень.

Місія дерматолога полягає в тому, щоб завдяки правильно підібраним засобам для догляду шкіра будь-якої жінки, незалежно від зовнішніх (наприклад, забруднення повітря, жорстка вода та холодна погода) і внутрішніх (наприклад, період статевого дозрівання, вагітність та менопаузи) чинників, а також особливостей способу життя (наприклад, стрес і незбалансоване харчування) була доглянутою та залишалася здоровою і молодою надовго.

Дерматокосметолог має володіти унікальним набором знань, необхідним для розуміння індивідуальних потреб шкіри на кожному етапі життя жінки.

Важливо не поверхнево корегувати проблеми, а враховувати причини їх появи, ефективно і безпечно покращувати шкіру, навіть найчутливішу.

Довіртеся професіоналам!

Поверніть шкірі здоров'я та красу!

За професійною консультацією та допомогою звертайтесь у Дерматокосметологічний центр лікаря Карпюк Л. В.

Луцьк, пр. Відродження, 28 «А».

Попередній запис за телефоном 066-340-60-33.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: луцьк, Волинь
В тему