5 Березня 2020
Новини

Під крики «Ганьба» Рябошапка пішов з посади Генпрокурора

Під крики «Ганьба» Рябошапка пішов з посади Генпрокурора

Верховна Рада України ввечері 5 березня відправила у відставку генерального прокурора Руслана Рябошапки на позачерговому пленарному засіданні парламенту. 

За це рішення проголосували 263 нардепа, - пише Оглядач.

Руслан Рябошапка в Раді 5 березня

Відзначимо, за те, щоб включити до порядку денного розгляд цього питання проголосувало всього 279 нардепів, з них 207 "слуг".

Під час своєї доповіді, один з авторів проекту постанови Максим Бужанський, представник "Слуги народу", член комітету з питань правоохоронної діяльності заявив, що "в країні немає генпрокурора України". Він заявив, що Рябошапка "покриває злочинців".

"Чому Свинарчук дивиться футбол не з-за ґрат? Тому що його покриває генпрокурор", - заявив Бужанський. Крім того нардеп назвав Рябошапку "порожнім місцем": "Ніхто не тільки не сидить, але і не ходить на допити".

Максим Бужанський виступив проти Рябошапки

Крім того, виступили і інші народні депутати. Так, співголова фракції "Європейська Солідарність" Ірина Геращенко сказала, що Бужанський заявив про політичний характер ситуації. Від "Голоса" сказали, що зняття Рябошапки - це "російський слід". А нардеп від "Опозиційною платформи – За життя" Олег Волошин сказав, що голосування за відставку генпрокурора - "це знак того, чи є Україна суверенною державою чи ні".

Руслан Рябошапка виступив в Раді

Сам Руслан Рябошапка під час своєї доповіді розповів про успіх Офісу генпрокурора під його керівництвом за три місяці: про справи, пов'язані з незаконною вирубкою лісу, закриття грального бізнесу, справах проти керівництва нечесних банків, про справу про вбивство активістки Катерини Гандзюк, яке зрушила з місця, про те, що триває робота по справах Майдану, залучаються відповідальні за військові злочини на Донбасі.

"Я йду, щоб повернутися!" - закінчив він промову і пішов із залу засідань під крики "Ганьба!".

Нагадаємо, відставку Рябошапки 5 березня ухвалив комітет з питань правоохоронної діяльності Верховної Ради. Рішення підписав його голова, депутат від фракції "Слуга народу" Денис Монастирський.

Відставка Рябошапки

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Україна, Політика, слуга народу
В тему