29 Лютого 2020
Новини

Які переваги дасть електронний військовий квиток – Міноборони

Які переваги дасть електронний військовий квиток – Міноборони

Розміром з банківську картку – такий зовнішній вигляд матиме електронний військовий квиток, який розробляє  Міністерство оборони України.

Як повідомили в оборонному відомстві, в електронному квитку буде встановлений чіп, що підтверджує особу, а також з електронним підписом.

Електронний військовий квиток дасть можливість замінити паперові документи: військовий квиток, посвідчення прапорщика, посвідчення офіцера, посвідчення генерала, військовий квиток офіцера запасу; виконувати роль пропуску в системах контролю і управління доступом на територію режимних об'єктів.

Крім того, електронний "воєнник" дозволить реалізовувати функцію токена – ключа доступу до інформаційно-аналітичних систем і автоматизованих систем, а також бути захищеним носієм особистого ключа, який містить електронний підпис.

"У подальшій експлуатації функціонал електронного військового квитка може змінюватися як у бік збільшення, так і в бік зменшення непотрібних функцій", – додали військові.

У Міноборони додали, що військовослужбовці у відпустці або відрядженні зможуть відзначатися через внесення електронних печаток в цей квиток.

Нагадаємо, раніше в оборонному відомстві запевнили, що військове вітання "Слава Україні!" скасовуватися не буде - його планують закріпити в спеціальному документі.

Крім того, повідомлялося про те, що найближчим часом призов на військову службу скасовуватися не буде – він необхідний для формування мобілізаційного резерву.

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, військкомат, електронний квиток
В тему