28 Лютого 2020
Новини

5 причин вивчити англійську мову

5 причин вивчити англійську мову

Чому важливо вивчати нову мову? Наскільки важливо вивчати якусь мову, крім рідної?

У цій статті ми розповімо про 5 причин вивчення іноземної мови і про переваги цього.

Інша мова означає доступ до абсолютно нової культури

Коли ви починаєте вивчати іноземну мову - то автоматично занурюєтеся в абсолютно іншу культуру. Люди, які спілкуються на різних мовах, можуть читати літературні твори в оригіналі, бути в курсі останніх новин і подій, дивитися кінофільми без субтитрів, а також розуміти тексти пісень, не переглядаючи їх в Інтернеті. Крім розважальної мети, що полягає в зануренні в мовну культуру, ви також можете відкрити для себе унікальну історію, етнічні цінності і різні традиції. Більш того, ви також розширите свій кругозір і знайдете почуття прийняття і поваги до інших національностей.

З іншого боку, занурившись в нову мову і культуру, ви почнете помічати, як люди спілкуються і висловлюють себе, а також які фрази і жести використовують.

Розширте кар'єрні можливості

Хочете піднятися кар'єрними сходами? Або, можливо, ви хотіли б працювати перекладачем? Це всього лише дві причини з безлічі, щоб приступити до вивчення нової мови і розширити свої кар'єрні можливості.

Ми живемо в постійно мінливому світі, який стає все більш конкурентоспроможним. У зв'язку з цим володіння додатковим мовою – велика перевага, яка може вигідно виділити вас на тлі інших кандидатів. Крім володіння кількома мовами, роботодавці також віддають перевагу кандидатам володіє такими якостями як універсальність, амбіції і позитивне ставлення до інших культур. Всі ці якості можна отримати, вивчаючи додаткову мову.

Розвивайте мозок

Коли ви постійно тренуєтеся, то ваше тіло стає сильнішим і витривалішим. Те ж саме відбувається і з мозком: чим більше ви тренуєте і навантажуєте його, тим він стає більш розвиненим. Було проведено безліч досліджень, які доводять, що вивчення іноземних мов різнобічно розвиває мозок. Володіння кількома мовами покращує пам'ять завдяки великому обсягу граматичних завдань і правил, які необхідно вивчити і правильно застосовувати. З високою впевненістю можна сказати, що в рідній мові словниковий запас також розширюється, а граматика поліпшується.

Люди, які володіють кількома мовами, схильні до розвитку аналітичного мислення і можуть ефективно і швидко вирішувати складні проблеми. Також відзначається розвиток когнітивних навичок (навіть не пов'язаних з мовою). Серед інших покращень: збільшення швидкості прийняття рішень, покращення навичок аудіювання, а також збільшення тривалості концентрації. Нарешті, і, можливо, це найцікавіше, дослідження показують: у двомовних людей з великою часткою ймовірності знижується ризик розвитку  захворювань.

 Подорожуйте по світу

Якщо ви хочете подорожувати заради відпочинку або переїхати в іншу країну, то знання місцевої мови набагато спростить вам життя. Ви зможете спілкуватися з місцевими жителями без мовного бар'єру. Тільки уявіть, як приємно замовляти їжу і напої без сумнівів! Або користуватися транспортом без необхідності занурюватися в словник! Переваги вивчення другої мови очевидні, і ви неодмінно помітите, що місцеві жителі більш привітні, коли ви спілкуєтеся з ними на їхній рідній мові.

Вивчення іноземної мови також є відмінним способом познайомитися з новими людьми. Як наслідок: якщо ви вирішите подорожувати по світу - володіння додатковим мовою буде величезною перевагою. Припустимо, ви вивчили англійську, оскільки на ньому спілкуються в багатьох країнах світу. Це дозволить з великим комфортом переміщатися по країнах, оскільки ця мова дуже поширена.

Знання іноземної мови підвищує впевненість і привабливість

«Що таке акцент? Це ознака хоробрості »- Емі Чуа.

Покиньте свою зону комфорту! Погляньте страхам в обличчя і ризикуйте! Вивчення іноземної мови допоможе в цьому. Так, спочатку це може здатися страшним, особливо якщо ви знаєте іноземною мовою тільки кілька слів або фраз, але це відмінний спосіб кинути собі виклик. Чим більше ви практикуєтеся - тим більше вдосконалюєтеся. Як тільки ви почнете помічати свої успіхи, з вашої впевненість почнуть відбуватися дива. Це додасть вам не лише впевненості, але і зробить привабливішим як особистість.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Англійська мова, навчання
В тему