25 Лютого 2020
Новини

Волинянка здобула Кубок світу з парапауерліфтингу (фото)

Волинянка здобула Кубок світу з парапауерліфтингу (фото)

Ксенія Токар з Ковеля стала володаркою Кубка світу з парапауерліфтингу.

117 спортсменів з 26 країн прибули в м. Манчестер (Велика Британія), де 20-23 лютого проходив Кубок світу з пара пауерліфтингу серед спортсменів з порушеннями опорно-рухового апарату, повідомляють у Ковельській міськраді.

Це – один з останніх класифікаційних змагань на відбір на Паралімпійські ігри 2020 року в м. Токіо (Японія).

Дуже рясним на золоті нагороди став перший день спортивного форуму для української команди. П’ять разів піднімався прапор і звучав Гімн України.

Переможний тон українській збірній задала представниця Ковельського відділення ОДЮСШІ Ксенія Токар, вихованка тренера Валерія Дружиновича, яка першою виїхала на спортивний поміст залу Radisson Blu.

У ваговій категорії до 41 кг серед спортсменок до 20 років 18-річна Ксенія посіла І місце.

Вслід за Ксенією переможцями Кубку стали рівнянка Дар’я Кобилинська, вінничани – Борислав Некротюк і Мар’яна Шевчук та Лідія Соловйова з Дніпра.

У заключний день змагань у ваговій категорії до 107 кг перемогу святкував ще один українець, атлет з Маріуполя Антон Крюков.

У командному заліку Кубка світу молодіжна команда України посіла І, а доросла – ІІ місце.

Сьогодні у Ковелі урочисто зустріли чемпіонку першості світу Ксенію Токар представники місцевої влади, рідні, друзі. Заступник міського голови Ігор Прокопів привітав дівчину з перемогою.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Волинь, ковель, Світ, спорт
В тему