23 Лютого 2020
Новини

Скільки зараз українці заробляють в Польщі

Скільки зараз українці заробляють в Польщі

Згідно з результатами дослідження Центру східноєвропейських студій Варшавського університету, тільки 6 відсотків трудових мігрантів з України готові працювати в Польщі, отримуючи мінімальну зарплату. В середньому українці заробляють 13-15 злотих за годину, абсолютна більшість виконує фізичну роботу.

Про це повідомляє "Європейська правда".

Торішнє дослідження засвідчило, що в 2018 році 40 відсотків українців, готові були працювати в Польщі за мінімальну зарплату. У 2019 їх кількість зменшилася до 6 відсотків.

Мінімальна зарплата в Польщі в 3,5 рази вища за українську і становить 2,600 злотих на місяць або 17 злотих за годину. При "мінімалці" працівники отримують на руки приблизно 1,900 злотих за місяць або 12 злотих на годину на руки.

За даними дослідження, заробітки громадян України в Польщі залежать від тривалості їх перебування в цій країні. Працівники, які перебувають в Польщі більше 12 місяців, можуть розраховувати на більш високий заробіток. Найнижчі зарплати у трудових мігрантів, які працюють від 3 до 6 місяців: майже половина з них заробляють до 13 злотих (81 гривня) за годину.

Зарплати вищі отримують українці з постійними або тимчасовими видами на проживання: більше 70% з них заробляють понад 15 злотих (94 гривні) за годину, а третина заробляє 20-35 злотих (125-220 гривень).

Найчастіше українці в Польщі виконують важку, фізичну роботу. Найвищі зарплати в сферах будівництва та логістики.

Серед польських регіонів з високим представництвом громадян України кращі заробітки були зафіксовані в столичному, Мазовецькому воєводстві. Більше 45% громадян України, які працюють тут, заробляють більше 15 злотих за годину роботи.

Читайте також

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, українці у польщі, заробітчани
В тему