22 Лютого 2020
Новини

Протести у Нових Санжарах на руку Росії, - ветеран АТО

Протести у Нових Санжарах на руку Росії, - ветеран АТО

Росія використовує ситуацію в Нових Санжарах для інформаційної війни проти України.

Таку думку висловив в ефірі ObozTV ветеран АТО Мирослав Гай, коментуючи протести мешканців Нових Санжар проти розміщення в місцевому санаторії групи людей, евакуйованих з китайського Уханя у зв'язку з епідемією коронавірусу COVID-19.

"Коли РФ бачить таку проблемну тему, вона "включається" автоматично. Адже це один з приводів для створення інформаційно-гуманітарної агресії в Україні", – зазначив Гай.

"Необов'язково знищувати країну танками. За новою концепцією гібридних воєн (їх по-різному називають) можна знищувати країну ось такими методами. Створюючи паніку, посилюючи проблемні настрої", – пояснив він.

"Уже все, ситуація створена. Це ідеальна точка, щоб розхитувати Україну", – наголосив Гай.

Ветеран АТО звернув увагу, що ця тема вже роздувається в російських і європейських ЗМІ.

"Скрізь звучать Нові Санжари в негативному контексті, скрізь показують українців як якихось злочинців, як людей з дуже низьким рівнем емпатії, які не готові підтримувати співгромадян... В Росії взагалі сьогодні жахливі заголовки вийшли", – додав він.

На думку Гая, проблеми можна було уникнути, якби влада України не тягнула майже місяць і евакуювала своїх громадян з Китаю ще в січні.

На другий день протести в Нових Санжарах заспокоїлися

  • Україна організувала евакуацію своїх громадян з китайського міста Ухань, який став епіцентром епідемії коронавірусу COVID-19.

  • На борт літака взяли 73 людини – серед них як українці, так і іноземці. Літак приземлився в аеропорту Харкова 20 лютого.

  • Евакуйованих відправили на 14-денну обсервацію (ізоляцію з дотриманням необхідних протиепідемічних заходів) в медичний центр Національної гвардії "Нові Санжари" Полтавської області.

  • Однак місцеві мешканці влаштували своїм співвітчизникам "гарячий прийом": заблокували дорогу для проїзду, а потім влаштували безлади і навіть закидали автобус камінням.

  • Самі місцеві кажуть, що стали жертвами однобоких журналістських сюжетів, бездіяльності влади і двох десятків земляків, які були напідпитку.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Україна, росія, коронавірус, китай
В тему