21 Лютого 2020
Новини

Ми стадо чи нація, – Зеленський записав відеозвернення через ситуацію в Нових Санжарах

Ми стадо чи нація, – Зеленський записав відеозвернення через ситуацію в Нових Санжарах

20 лютого в Україну евакуювали людей з китайського міста Ухань, який вважається епіцентром спалаху коронавірусу. Спецрейсом SkyUp додому прилетіли 45 українців та 27 іноземців. Під обсервацією в Нових Санжарах виникли сутички – місцеві мешканці виступали проти заселення евакуйованих.

21 лютого президент України Володимир Зеленський звернувся України через сутички під Новими Санжарами.

Звернення Володимира Зеленського до громадян України

"Дорогі українці, в історії кожної нації є часи, коли потрібно складати іспит та відповідати на життєво-важливі запитання. Ми є чи нас немає. Ми натовп чи згуртований народ, ми стадо чи ми нація, ми мешканці, чи громадяни. Неодноразово ми складали цей іспит успішно. Історія з коронавірусом та поверненням наших громадян це черговий іспит для нашого суспільства.

В першу чергу, я хочу привітати наших громадян, які повернулися на Батьківщину. Ми раді, що ми вдома. Ми бажаємо вам близького здоров'я в щиро віримо, що в найближчі тижні ви зможете повернутись до своїх рідних та близьких.

Я також хочу подякувати екіпажу літака, який здійснював евакуацію, журналістам, які супроводжували групу, працівникам Міністерств закордонних спав, охорони здоров' я та внутрішніх справ. Та всім іншим, хто щодня докладав зусиль задля повернення українців додому.

Я дякую і абсолютній більшості нашого суспільства за слова підтримки та готовність допомогти усім українцям, які повернулися з Уханю. Я хочу, щоб всі усвідомили – ми змінюємо ставлення держави до громадянина. Кожен українець має чітко знати – моя держава мене не залишить. І неважливо хто я – полонений моряк, політичний в'язень, активіст, що потрапив у підвали на евакуйованих територій, молода дівчинка, собачка. Чи будь-яка звичайна людина, яка опинилась в епіцентрі нового вірусу. Я українець, а отже моя держава мене не залишить".

Далі дивіться у відео.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Україна, коронавірус, володимир зеленський
В тему

Останні матеріали