20 Лютого 2020
Новини

Зіткнення в Нових Санжарах: поліція відкрила «кримінал»

Зіткнення в Нових Санжарах: поліція відкрила «кримінал»

У Нових Санжарах поліція почала кримінальні провадження через місцевих мешканців, які спровокували сутичку, евакуйованих з Китаю людей.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Полтавщини.

Під час прибуття колони автобусів з українцями, які прилетіли з Китаю, агресивно налаштовані громадяни почали закидати їх і поліцейських камінням.

Крім того, одна людина намагалася автомобілем здійснити наїзд на правоохоронців.

Для захисту громадян і припинення масового заворушення працівники поліції змушені були застосувати заходи фізичного впливу, відповідно до вимог закону.

Наразі за медичною допомогою звернулися 9 поліцейських і один цивільний.

За цим фактом відомості внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 294 (Масові заворушення) і ч. 2 ст. 345 (Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України.
Працівники поліції взяли максимальних заходів щодо захисту українців, які перебували в автобусі, і забезпечили супровід людей.

"Закликаємо протестувальників утриматисявід неправомірних дій і закликів до насильства. Будь-яку спробу відновити сутички буде негайно припинено. Поліція буде діяти адекватно до ситуації, в рамках чинного законодавства ", – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, з підозрою на коронавірус у Харкові госпіталізували студентів. Через підозру на коронавірус у господаря китайські дезінфектори заживо закопали кота. На Волині в лікарні встановили бокси для хворих на коронавірус. Загалом число тих, хто одужав, перевищило кількість жертв коронавірусу. У ВООЗ зробили термінову заяву щодо коронавірусу.

Також померло двоє людей, заражених коронавірусом на судні Diamond Princess. А евакуйованих з Китаю повезли у медцентр «Нові Санжари».

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: полтава, українці, коронавірус, поліція
В тему